Els alumnes treballen en un projecte experimental per al conreu de la Chlorella vulgaris com a fertilitzant de sòls agrícoles
L’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus ha impulsat un projecte experimental per al conreu d’un microalga com a fertilitzant de sòls agrícoles. A grans trets, la recerca consisteix en agafar aigua residual de l’Estació Depuradora de Reus i cultivar-hi exemplars de la microalga Chlorella Vulgaris. L’objectiu és el de veure si a través d’aquesta alga, és possible depurar l’aigua residual per ús agrícola.
Es tracta d’un projecte innovador que s’està portant a terme a través d’intel·ligència artificial, que fomenta la sostenibilitat i connecta l’economia blava de l’aigua amb l’educació i la digitalització. Actualment, el procés està en mans de l’alumnat de 1r dels cicles formatius de grau superior de Química i Salut Ambiental, que gestionen el cultiu i aprenen a resoldre reptes mediambientals reals.
El projecte que s’està duent a terme durant tot aquest curs. La recerca finalitzarà amb l’aplicació i avaluació en sòls agrícoles per testar-ne l’eficàcia com a bio fertilitzant i bio pesticida i analitzar el seu impacte en la qualitat del sòl i el rendiment de conreus.