La gastronomia de quilòmetre zero és una de les virtuts de la capital de la Costa Daurada
L’Ajuntament de Salou i els xefs del municipi han presentat aquest dimarts el calendari gastronòmic pel 2025. Una agenda que inclou un total de nou propostes que ompliran tot l’any de diversos elements de la cuina local, que cada vegada és més reconeguda fora del municipi, segons el batlle Pere Granados.
Cada dijous, de gener a juny i d’octubre a desembre, els restauradors ofereixen petites degustacions als clients, a través del programa ‘Tasta Salou’. A banda, fins al 13 d’abril estan en marxa les jornades ‘Per a gustos, els arrossos’, amb menús en què l’arròs és el gran protagonista.
Del 23 al 25 de maig, el passeig Jaume I viurà una nova edició del mercat de carrer ‘Sabor Salou’ i, al mes de juliol, la cuina medieval i la història es fusionaran en la proposta ‘1194’, que ja existia, però ara inclourà un component gastronòmic.
Amb l’arribada de la tardor, el 5 d’octubre serà el torn del ‘GastroArt’, acte on el vi tindrà un gran protagonisme a la Torre Vella. També, se celebraran les jornades ‘El calamar de Salou’ i el ‘Salouween Street’, al passeig Jaume I, coincidint amb la festivitat de Tots Sants.
Finalment, al novembre hi haurà activitats emmarcades en el ‘Salou i la cultura de l’oli’ i, al llarg del desembre, diversos establiments del municipi participaran en les jornades ‘Fem el vermut a Salou’.
Aquest seguit de propostes volen fer valdre la gastronomia salouenca, que ha de continuar transmetent-se, de generació en generació. A banda, es tracta d’un programa viu, obert a noves propostes.