La Generalitat invertirà 1,8 milions d’euros en turisme al Camp i l’Ebre

per: Jordi Olària Gras

L’Agència Catalana de Turisme destinarà partides a reforçar la “connectivitat internacional de l’aeroport”

L’Agència Catalana de Turisme invertirà 1,8 milions d’euros a les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Una partida d’inversions que, després d’aprovar-se a Barcelona, s’ha volgut explicar in situ al territori. S’ha fet des del centre de convencions de Port Aventura fent l’ullet, així, al que s’ha definit com un element clau per haver transformat el model turístic d’aquesta regió durant els últims trenta anys.

D’aquests 1,8 milions d’euros d’inversions en destaca, per exemple, els 469.000 euros que ha de rebre la Taula de l’Aeroport de Reus per reforçar-lo com un element clau de “connectivitat internacional”, segons ha subratllat la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera Cosculluela. Ha posat de manifest l’èxit que considera que ha suposat l’entesa entre Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca, la Diputació de Tarragona i la Generalitat en aquest àmbit.

Una aposta més per la desestacionalització del turisme

A l’aportació de l’Agència Catalana de Turisme s’hi sumarà la mateixa quantitat des de Ports i Aeroports de la Generalitat. Tot plegat per reforçar la feina feta per desestacionalitzar l’activitat de la instal·lació; és a dir, amb la voluntat d’estirar la temporada de vols des del febrer fins al novembre. Més enllà de l’aeroport, la inversió de l’Agència també servirà per a “tota la campanya promocional que fem a través del màrqueting turístic, en què destinem un milió d’euros”.

Aquest any es farà especial incís en la gastronomia, tant per l’etiqueta d’any gastronòmic d’aquest 2025, com per les nou estrelles Michelin que aplega la regió. Altres àmbits d’actuació són la cultura, el cicloturisme i el turisme vinculat tant als negocis com a la natura. Una de les línies de treball de l’Agència Catalana de Turisme és millorar el tractament de les dades que es tenen per poder fer campanyes més específiques, una ajuda que ha de servir tant a l’agència mateixa com també a les empreses i agents de la regió.

Calvera Cosculluela explica que no es busquen “les dades d’estudi de comportament, sinó les predictives, i per les predictives es necessiten recursos i una mica més de digitalització de tot el sector”. La directora de l’Agència Catalana de Turisme posa d’exemple el sector vitivinícola: “Vull portar un amant del vi al Priorat?, doncs he de saber on és; és als Estats Units?, a França, a Itàlia?…”. La recollida i el tractament de les dades ha de permetre localitzar el públic objectiu i dissenyar campanyes específiques per atraure’l.

AGENDA

23 d'Abril

Sant Jordi 2025

19 d'Abril

Poboleda Vins

RELACIONATS