L’esdeveniment servirà per posicionar el Tecnoparc en l’ecosistema estatal i internacional de parcs tecnològics i d’innovació

El Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc acollirà el novembre de 2026 la XXIV Conferència Internacional de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics (APTE). Sota el lema “Parcs Científics i Tecnològics del futur. Smart Parks i sectors emergents“, la trobada professional comptarà amb la representació de diferents parcs científics i tecnològics d’Espanya i amb intervencions de ponents internacionals experts en el sector.
L’esdeveniment s’articula com una oportunitat per intercanviar iniciatives i projectes al voltant de l’evolució dels parcs i fomentar la transferència de coneixement, tecnologia i innovació. De la mateixa manera, també facilitarà el posicionament de la ciutat de Reus i el Tecnoparc en l’ecosistema estatal i internacional de parcs tecnològics i innovació.
En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha posat èmfasi en el fet que “la conferència internacional de l’APTE serà una cita clau pel Tecnoparc, que actualment treballa en la seva evolució i transformació cap a un districte d’innovació amb nous serveis i infraestructures“.
La candidatura de Reus, presentada a Màlaga en el marc de la Fira Transfiere, s’ha aprovat per unanimitat. Així doncs, Reus pren el relleu de la ciutat de Gijón (Astúries), que acull l’edició d’enguany al novembre.
La designació de Reus com a seu de la XXIV Conferència Internacional de l’APTE ha coincidit amb la distinció del municipi com a Ciutat de Ciència i la Innovació. A més, el congrés coincidirà amb la commemoració de l’Any Gaudí, una celebració que complementarà la trobada professional.
Sobre l’APTE
L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal col·laborar, mitjançant la potenciació i la difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l’activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenvolupament econòmic.
Actualment, té 60 membres repartits per tot l’Estat Espanyol. 21 d’aquests parcs estan promoguts per universitats i més de 40 universitats espanyoles hi col·laboren. Aquests parcs albergaven a finals del 2023 gairebé 6.000 entitats que van facturar uns 29.000 milions d’euros. Aquestes empreses proporcionen feina a més de 160.000 persones, una quarta part de les quals es dediquen a tasques d’R+D.