La Xarxa Antiracista de Tarragona denuncia públicament la criminalització dels manters

per: Redacció

El col·lectiu també exigeix “una major regularització en el tractament informatiu dels treballadors ambulants”

El passat 17 de juny d’aquest 2025, Salou va viure un matí d’aldarulls amb els manters per un operatiu policial contra la venda il·legal de productes falsificats. Un dispositiu que va mobilitzar 300 efectius i va acabar amb 19 detinguts. Aquest és només un dels diversos casos que s’han produït a la Costa Daurada en les últimes setmanes.

Per aquest motiu, la Xarxa Antiracista de Tarragona, juntament amb el suport d’altres entitats socials del territori, ha denunciat públicament la criminalització del col·lectiu de treballadors ambulants i han anunciat que portaran a terme un seguit d’accions i mobilitzacions al respecte.

Exposen que, aquestes actuacions policials, no repercuteixen positivament a la comunitat, sinó que deixen al col·lectiu en una situació més greu de desemparament. En el manifest, assenyalen que: “Aquesta forma d’intervenció no respon a un principi de justícia, sinó a una lògica de control, segregació i criminalització de la pobresa en un context turístic on preval el benefici econòmic de la burgesia comercial, mentre expulsa de l’espai públic a persones en condició de racialització, concebudes per les administracions com una amenaça per al seu paradís turístic”.

Nova concentració a Salou

Per aquest motiu, han convocat una manifestació el divendres 18 de juliol a les 19:30 h davant l’Ajuntament de Salou.

D’altra banda, la Xarxa Antiracista de Tarragona demana una major regularització en el tractament informatiu d’aquests col·lectius vulnerables. De fet, han presentat una queixa al Col·legi de Periodistes de Tarragona assenyalant la cobertura mediàtica dels operatius per part d’alguns mitjans de comunicació.

Entre les seves exigències, demanen “evitar actuacions policials desproporcionades i intimidatòries, constituir una taula de diàleg amb els manters, legitimar el treball ambulant i desenvolupar polítiques públiques de regularització que garanteixin els drets laborals, l’habitatge i la protecció social, així com un compromís real per part de les administracions locals i autonòmiques amb l’erradicació del racisme institucional“.

RELACIONATS