Soulfood, solucions digitals pel malbaratament dels aliments

per: Redacció

Es tracta d’una iniciativa que busca solucions digitals per a una cadena de valor agroalimentària més sostenible, inclusiva i connectada

Soulfood, un projecte que busca solucions digitals per a una cadena de valor agroalimentària més sostenible, inclusiva i connectada, ha presentat els resultats després de dos anys de projecte. La Diputació de Tarragona ha inaugurat la jornada de cloenda al Palau Bofarull de Reus amb la participació dels altres socis europeus.

Aquesta iniciativa busca treballar a favor d’una millor gestió dels excedents alimentaris i garantir l’accés a una alimentació saludable i variada entre els col·lectius més desafavorits. Durant dos anys, els socis del projecte, liderats per la Diputació de Tarragona i finançat en un 90% pel Fons Social Europeu Plus, han treballat de manera coordinada, coneixent les necessitats de productors agrícoles i iniciatives socials i desenvolupant una eina tecnològica que oferís la millor solució possible a les necessitats detectades.

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, ha explicat que les principals idees del projecte han sigut “reduir la pèrdua d’aliments, incrementar la digitalització dels principals agents, millorar les xarxes entre productors agroalimentaris locals i les comunitats participants i augmentar la conscienciació“.

FOTOGRAFIA: Acte de cloenda del projecte SOULFOOD


La jornada ha comptat amb diferents intervencions i tres taules rodones, que han mostrat el treball fet i els resultats del projecte, el punt de vista dels diferents agents socials i econòmics implicats.

Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i diputat de la Diputació de Tarragona, ha puntualitzat que “aquest projecte no només s’ha dut a terme amb socis de Catalunya sinó també d’altres països d’Europa com Romania, Grècia i Lituània“.

El resultat final de tota aquesta iniciativa ha sigut el desenvolupament d’una eina digital que connecta productors agroalimentaris i iniciatives locals per tal d’aprofitar els excedents per a finalitats socials.

RELACIONATS