El PSC guanya a Tarragona amb ERC com a principal perdedora

per: Jordi Olària Gras

El PP recupera representació amb 2 diputats i la CUP i els Comuns la perden

La demarcació de Tarragona ha seguit la mateixa dinàmica que el conjunt del país, amb el PSC com a primera força destacada. La llista encapçalada per Rosa Maria Ibarra i amb el reusenc Alberto Bondesio de número 2, s’enfila fins als sis diputats, sumant-ne dos als quatre que tenia fins ara. En nombre de vots n’ha obtingut prop de 80.000, sumant-ne 23.700 als que van tenir el 2021.

La primera força a la regió, ERC, baixa dels cinc escons als tres que n’hi han atorgat els electors aquest diumenge i que deixa la mont-rogenca Irene Aragonès com la darrera diputada tarragonina de la formació. Els republicans han perdut 17.800 vots i han quedat per sobre dels 50.000.

Pel que fa a Junts, se situa com a segona força després de sumar un representant territorial més dels que tenia fins ara i assolir-ne cinc, amb l’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, entre els representants territorials. La llista de Carles Puigdemont ha incrementat 12.700 vots fins als 66.600 d’aquest 12M.

El PP recupera representació a Tarragona

La jornada també acaba amb gust de victòria pel Partit Popular, que no tenia representació des del 2021 i que l’ha recuperat amb dos representants, amb el reusenc Pere Lluís Huguet de cap de files a la regió. La formació ha incrementat vora 25.000 vots als aconseguits fa tres anys quedant-se camí dels 37.000.

Vox ha consolidat els dos diputats que va assolir l’any 2021 i ha registrat un increment en el nombre de vots de més de 5.000, fins vora els 31.600 suports. Una xifra que no li ha permès quedar per davant del PP.

A l’altre cantó de la balança hi ha la CUP i els Comuns, que han perdut la representació amb un escó cadascú que tenien fins ara. Els independentistes han perdut més de 6.000 vots i s’han quedat per sobre dels 12.500.

Comuns Sumar ha perdut 1.700 vots i s’ha quedat amb prop de 12.000 suports a les urnes. Igual que a la resta del país, a Tarragona Cs també ha perdut la representació que tenia, en aquest cas, un escó. L’altra notícia de la nit en línies generals és l’entrada d’Aliança Catalana al Parlament. Ho ha fet obtenint un diputat per Lleida i un per Girona. A la circumscripció per Tarragona ha aconseguit 11.000 vots.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS