Els directius d’IQOXE també aniran a judici per la causa del reactor

per: Redacció

La magistrada considera que hi ha prou indicis per sumar el cas al de l’explosió i al del vessament d’aigües residuals sense depurar

Segons avança el Diari de Tarragona, el jutge envia la cúpula d’IQOXE a judici per la peça separada que investiga si la companyia va fer servir simultàniament dos reactors sense autorització. Aquesta és una peça derivada de la investigació de l’explosió del 14 de gener del 2020, però aquest fet en concret no va tenir res a veure amb l’accident.

Sempre segons el rotatiu, el magistrat assegura que es va posar en marxa un reactor per substituir-ne un altre, però que ambdós van actuar simultàniament. Tot plegat sense la pertinent autorització i suposant beneficis per la companyia que no es podia fer sense els seus màxims responsables, segons el Diari.

En paral·lel també s’ha decretat l’obertura del judici orla contra tres dels directius d’IQOXE per la peça principal del cas, la que investiga l’explosió del 2020 que va acabar amb tres víctimes mortals. A més, també s’investiga la manca de seguretat amb la qual treballava la plantilla, i també l’abocament al mar d’aigües residuals sense depurar.

AGENDA

RELACIONATS