Torna la Fira del Medi Ambient per conscienciar a la ciutadania sobre la sostenibilitat i l’ecologisme

per: Mireia Jansà Mata

La plaça de l’Univers acollirà el proper dissabte 8 de juny aquest esdeveniment que comptarà diverses activitats per tal de promoure la sensibilització envers la conservació del planeta

Un taller per construir nius de papallones, tenir l’oportunitat d’arreglar algun objecte a través d’un reparatruck o una recollida de mantes per associacions animalistes. Aquestes són algunes de les activitats que es podran portar a terme el proper 8 de juny en la Fira del Medi Ambient, organitzada per l‘Ajuntament de Reus. L’esdeveniment està emmarcat amb el Dia Mundial del Medi Ambient i comptarà amb un seguit de propostes entre tallers, jocs i música en directe, tot plegat per fomentar i conscienciar a la ciutadania tenir cura de la biodiversitat, la reducció de residus o l’economia circular. La plaça de l’Univers serà l’escenari d’aquest esdeveniment on també hi haurà amb un estand de la regidoria de Medi Ambient on s’exposarà informació del projecte RENATUReus, que s’està duent a terme per tal de renaturalitzar la ciutat.

La fira forma part del pla d’accions de sensibilització ambiental per promoure la implicació social i la participació ciutadana en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible  de l’Agenda 2030 i comptarà amb la participació d’entitats ecologistes com el GEPEC o l’associació CEN.

Activitats pensades per a tothom

Al llarg del dia, en horari de 10h a 14h i de 17h a 20 h, se succeiran tallers i activitats per a tots els públics. A primera hora, l’esdeveniment arrencarà amb una sessió de ioga. Per als més petits, en horari de matí, hi haurà jocs interactius a partir de materials reciclats. La Fundació Formació i Treball organitzarà un taller per reaprofitar la roba usada per a fer clauers, diademes i altres objectes. Al matí i la tarda també hi haurà un taller de biodiversitat amb Gestió Natural que consistirà en la construcció de caixes niu per a  papallones, insectes i rats penats. En horari de tarda es farà un taller de reciclatge de plàstics amb Plastic People.

A les 13h i a les 17.30h  tindrà lloc el conta contes “Plàstics quins fàstics” a càrrec de la Loli Beltran i pels amants de la biodiversitat, per la tarda, s’ha previst un taller de descoberta d’ocells.

Per tal de promoure la reutilització i la compra responsable, al llarg de tota la jornada hi haurà instal·lat el Reparatruck, un servei mòbil d’autoreparació on es podrà aprendre a reparar petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Només cal portar l’aparell trencat i l’equip del Reparatruck, que compta amb instructors qualificats i totes les eines necessàries, t’ensenya de forma gratuïta a reparar tu mateix els aparells, donant-los una segona vida. Aquesta activitat requerirà inscripció prèvia

També hi haurà durant tot el dia jocs gegants de fusta tradicionals perquè petits i grans puguin gaudir d’una estona de diversió.

Al llarg de la jornada s’exposaran les fotografies que han participat en el concurs de fotografia Reus Biodiversitat 2024, impulsat per la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i a les 17h es portarà a terme el lliurament de premis a les fotografies guanyadores de les diverses categories.

L’acte clourà en un ambient festiu i familiar amb l’actuació del grup Ambauka.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS