El Campanar de Reus es converteix en escenari del concert de gralles

per: Marc Càmara

Com cada any, l’Aula de Sons ha interpretat les músiques del seguici al Campanar de Reus

Puntual i sense sorpreses. Els músics de l’Aula de Sons han protagonitzat, un any més, un dels concerts més curiosos de la Festa Major de Reus. Des del capdamunt del Campanar de Reus interpreten les diferents músiques i melodies que conformen la banda sonora de Sant Pere.

Les caixes i les gralles es poden escoltar des de bona part del centre de la ciutat, en un acte que en alguns casos sorprèn els vianants perquè no acaben de saber ben bé des d’on prové la música. Temes com els dels Gegants de Reus, la Víbria, els Nanos o els tocs de castells, s’intercalen amb altres cançons com les que conformen l’ideari musical de les danses del Seguici Festiu

Un concert diferent, que forma part dels actes previs de Sant Pere i que s’ha convertit en un clàssic modern del programa de festes. De fet, són moltes les colles d’amics que es reuneixen a les terrasses de bars i restaurants del centre per poder escoltar-lo. D’altres ciutadans més privilegiats prefereixen obrir finestres i balcons i gaudir-lo des del menjador de casa.

El tret més característic, però, és que no es veuen els músics que toquen. Només en algun moment puntual i mirant el Campanar de Reus des d’alguns llocs concrets, es pot veure sorgir una gralla des del balcó més elevat de l’edifici.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS