Últimes notícies:

Cambrils presenta el programa per a la Festa Major de Sant Pere 2024

per: Clara Marquiegui

Entre les activitats més destacades hi ha el 10è aniversari de la Galera, l’homenatge als Peres, la cercavila ‘l’Embarcada’ i un Escape Room per a tots els públics.

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils, que se celebrarà del 21 al 30 de juny, arriba carregada de propostes culturals per a tota la ciutadania. Per començar, divendres 21 de juny arrencaran els actes amb la cercavila ‘L’embarcada’, una iniciativa creada pel grup de joves Mariners i Marineres, que vol “escampar la festa per tots els barris de baix a mar”.

Dissabte 22 de juny, tindrà lloc la 5a Trobada de Bèsties de Foc, que enguany serà especial per la celebració del 10è aniversari de la Galera. La bèstia homenatjada arribarà amb barca a la Confraria de Pescadors i els grups de timbalers de les colles participants l’acompanyaran fins a la plantada. A les 22 h començarà el correfoc,  des de la rotonda del Nàutic fins al passeig de les Palmeres, on hi haurà l’encesa de lluïment i conjunta de les bèsties de foc i l’espectacle pirotècnic.

L’arribada de la Flama del Canigó al Parc del Pescador, el dia 23 de juny, comptarà amb els timbals i l’encesa dels Diables Cagarrieres i les sardanes de la Cobla Vents de Riella i els Amics de la Sardana de Cambrils. A la nit, la revetlla tindrà lloc al passeig Miramar.

Novetat, amb un Escape Room, i tradició, amb la Festa de l’Ormeig

El dia 25 de juny a la tarda hi haurà un Escape Room a la plaça del Pòsit i divendres 28 de juny tindrà lloc la Festa de l’Ormeig de Pesca Tradicional, que farà reviure els orígens mariners amb activitats com una demostració de navegació tradicional i la subhasta de peix a l’antiga. Aquella nit hi haurà doble revetlla: una al Passeig Miramar i l’altra a la platja Regueral.

Per Sant Pere, la cercavila començarà a les 18:30h i els elements festius recorreran els carrers del port, des de la plaça Mossèn Batalla fins a les Escales Reials del Mollet del Rec. Com a novetat, enguany hi haurà un tram silenciós al carrer Sant Pere.

Diada Castellera amb els Xiquets de Cambrils, els Nois de la Torres i els Brivalls de Cornudella

La Diada Castellera de Festa Major se celebrarà diumenge 30 de juny a la tarda a la plaça de les Remendadores amb la participació dels Xiquets de Cambrils, els Nois de la Torre i els Brivalls de Cornudella. El mateix diumenge també tindrà lloc el primer homenatge als Peres que viuen a Cambrils a l’auditori del Parc del Pescador.

Aquestes són les activitats més destacades d’un programa que ja poden consultar al web de l’Ajuntament de Cambrils.

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS