La peça, de nova creació, narra de forma teatralitzada i cantada vivències personals de la Guerra Civil i el franquisme a la ciutat de Reus.
Dempeus i amb les emocions a flor de pell. Així han acabat les més de 400 persones que han omplert aquest dissabte i diumenge l’Orfeó Reusenc en l’estrena d’una nova producció del teatre. ‘Carn Humana’ narra, de forma teatralitzada i cantada, les vivències personals de totes aquelles persones que, després de la derrota de la república durant la Guerra Civil Espanyola, van haver de marxar a l’exili.
Es tracta d’una història dura que explica aquesta etapa de la història de Catalunya amb cançons sorgides de poesies i reflexions, memòries tristes i contes inacabats del viatge i l’estada als camps de concentració del sud de França. L’obra ha estat creada per l’Albert Galcerà, que també n’és el director musical, i dirigida escènicament per la Lourdes Domènech. La peça també compta amb la massa coral de l’Orfeó Reusenc com a actors.
Més enllà que l’obra hagi vist la llum aquest cap de setmana, la voluntat és poder pujar-la sobre molts escenaris més del territori. Una tasca que asseguren que no serà fàcil de coordinar, però que després de la rebuda d’aquests dos dies, afronten amb ganes i il·lusió.
Una lectura i una xerrada sobre el tema, com a prèvia a l’obra
Prèviament, divendres es va dur a terme una lectura dramatitzada a la mateixa entitat basada en el llibre ‘Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus 1937-1939 d’Ezequiel Gort i Salvador Palomar’ i la xerrada ‘Reus i l’exili republicà de 1939’ a càrrec de l’historiador reusenc Joan Navais.