Compte enrere per al Festival Internacional de Música de Cambrils 2024

per: Jordi Olària Gras

L’edició d’enguany del FIMC ha portat la descentralització dels escenaris i un canvi de model que es vol mantenir

Aquest dijous donarà el tret de sortida el Festival Internacional de Música de Cambrils 2024, una edició d’impàs i que s’ha organitzat íntegrament des de l’Ajuntament. La regidoria de Cultura treu pit d’haver aconseguit superar les dificultats i haver estructurat un model de festival diferent del que hi havia amb la voluntat que sigui el que es consolidi.

Un dels canvis és la descentralització a nous espais, que són el Port, el Parc del Pescador, el Parc Nou Cambrils, la plaça del Pòsit i la Torre del Llimó. Tot i això, el Parc del Pinaret continuarà sent l’escenari principal de la proposta. El regidor de Cultura cambrilenc, Jordi Barberà, subratlla que s’ha volgut reduir l’impacte que el FIM havia tingut per a la zona del Pinaret i que en lloc d’hipotecar-lo, diu, durant un mes, fos només per una setmana.

Festival internacional de música de Cambrils
Assistents del festival internacional de música de cambrils

El Festival Internacional de Música de Cambrils com una oportunitat de descobrir artistes

De la mateixa manera es vol mantenir la filosofia que ha guiat la programació d’enguany del Festival Internacional de Música de Cambrils, la de reivindicar artistes catalans i en català sense defugir de la internacionalitat del festival. Una aposta que, segons Barberà, el converteix en un festival amb vocació de servei públic. La voluntat, insisteix, és “que la gent no vingui al festival només a escoltar el músic que ja coneix, sinó a descobrir nous valors i coses diferents”.

I al mateix temps, insisteix, “que es pugui assistir a un concert amb una demanda de 5.000 persones i també a concerts de 140, de 80 o de 300 persones”. Igual que enguany, es treballarà perquè l’edició 2025, la dels 50 anys, tingui una programació eclèctica però coherent a través d’una direcció artística, i uns preus que no siguin desorbitats.

Es volen mantenir la descentralització i la política de preus de cara a l’any vinent

“Cada concert té un preu diferent en funció del caixet i les característiques tècniques del grup”, explica Barberà. També considera que “no és un preu exorbitant que faci que necessitis estalviar durant un trimestre perquè dues persones assisteixin a un concert, sinó que amb uns preus d’uns 100 euros es pugui gaudir de tot el festival”.

A grans trets, Barberà assegura que, l’any vinent, tot i el retorn d’una part privada implicada en el Festival Internacional de Música de Cambrils, es vol fugir d’un festival bombolla que porti els mateixos deu grans grups que altres propostes estiuenques del país.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS