Últimes notícies:

El Toc de Festa enceta la jornada de Completes de la Festa Major de Reus

per: Jordi Olària Gras

Les cercaviles dels Gegants, els Nanos i l’Àliga anuncien la festa pels carrers del centre de la ciutat

Els Campaners dels agrupaments MontsantCim i Misericòrdia fan sonar el campanar de la Prioral

La jornada de Completes de la Festa Major de Reus ha començat, com marca la tradició, a les nou d’aquest matí. Els campaners dels agrupaments Misericòrdia i MontsantCim han fet sonar el Toc de Festa des del Campanar de la Prioral de Sant Pere. Ha sigut el senyal perquè els Nanos sortissin des de l’Ajuntament i comencessin la seva cercavila davant del públic que s’havia congregat a la plaça del Mercadal.

Darrere seu, els geganters han fet el mateix, traient els Vitxets, els Japonesos i els Moros per anunciar a la ciutat que comença la part troncal de la Festa Major de Reus. Finalment, l’Àliga també ha sortit de l’Ajuntament, acompanyada de la Cobla Reus Jove.

La jornada de Completes esquivarà la pluja

Tot plegat per encetar les 48 hores més intenses de la Festa Major de Sant Pere, que tindran un primer moment de clímax aquest vespre, amb el ball solemne curt de l’Àliga, l’anada a Completes i la segona Tronada d’aquest 2024.

El segon clímax de Sant Pere es viurà demà dissabte amb les actuacions de Lluïment i la Professó. Una jornada per a la qual alguns reusencs ja han portat ous a les Clarisses per demanar-los que resin i evitar, així, la pluja que hi ha prevista a hores d’ara, com a mínim, durant el matí del 29 de juny.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS