Últimes notícies:

El Gegant Carrasclet diu Hola, Sant Pere!

per: Redacció

Prop de 1.200 nens i nenes de les escoles de Reus han tornat a donar el tret de sortida a la Festa Major

La plaça del Mercadal ha tornat a ser l’escenari de l’Hola, Sant Pere!, el tret de sortida de la Festa Major de Reus. Prop de 1.200 nens i nenes d’una trentena d’escoles de la ciutat han dibuixat un enorme mosaic al bell mig de la plaça reproduint la imatge del Gegant Carrasclet, convidat d’enguany a l’acte organitzat per Canal Reus amb el suport de l’Ajuntament de Reus.

Un enorme mosaic del Gegant Carrasclet

Abans de les 10 del matí han començat a arribar els alumnes de les diverses escoles de la ciutat. De mica en mica s’han anat col·locant al centre del Mercadal seguint les instruccions dels artistes de MATRIU, creadors del mosaic, dissenyat per Jordi Romero.

Tan bon punt s’ha enllestit el muntatge, els nens i nenes han aixecat cartolines cedides per Tomàs Barberà i han donat forma a la figura del Carrasclet.

Com cada any, el millor lloc per veure el mosaic són les altures… i per això un dron ha sobrevolat la plaça del Mercadal per captar les millors imatges de la figura del Gegant Carrasclet. Unes imatges que es traduiran en els propers dies en el vídeo de felicitació de Sant Pere de Canal Reus. Aquest vídeo s’estrenarà aquest divendres, 14 de juny.

Col·laboració de diverses entitats de Reus

L’Hola, Sant Pere! és un projecte endegat per Canal Reus ara fa més de 10 anys. Des d’aleshores han estat protagonistes de l’esdeveniment elements com l’Àliga de Reus, el Lleó de Reus, la Mulassa de Reus o el Ball de Cavallets de Reus.

Enguany el convidat, el Gegant Carrasclet, ha participat activament de la festa, com és habitual, dansant a les acaballes de l’acte.

Entitats com el Gremi de Forners, que han donat esmorzar als prop de 1.200 nens i nenes de les escoles amb la col·laboració de Puratos, o l’Ajuntament de Reus, que dona cobertura logística a l’esdeveniment i que també ajuda en la coordinació, fan de l’Hola, Sant Pere! un esdeveniment coral.

I és que a tot plegat cal sumar-hi la col·laboració de l’Aula de Sons, que fan que la música dels elements convidats a l’Hola Sant Pere! soni durant tota la jornada; però també a Rabassa, que permet que els nens i nenes s’enduguin un record de l’acte. L’esdeveniment també compta amb el patrocini de Blancadent i Salting.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS