Últimes notícies:

El Gegant Carrasclet, protagonista de l’Hola, Sant Pere! 2024

per: Redacció

El proper dimecres, 12 de juny, tindrà lloc el tret de sortida de la Festa Major de Reus

Com cada any, lHola, Sant Pere! donarà el tret de sortida a la Festa Major de Reus. L’esdeveniment d’aquest 2024 serà el proper 12 de juny, a la plaça del Mercadal, i comptarà amb la participació d’una trentena d’escoles i de prop de 1.200 xiquets i xiquetes de la ciutat.

La figura en què s’inspira el Gegant Carrasclet

Enguany es reproduirà la figura del Gegant Carrasclet de Reus, un dels elements més emblemàtics de la Festa Major de Sant Pere i que representa Pere Joan Barceló, qui va lluitar al costat de l’Arxiduc Carles d’Àustria a la guerra de Successió. Barceló rep el nom de Carrasclet perquè era carboner.

Nascut a Capçanes el 1682 va lluitar fins a la derrota de 1714 i després encara va tornar a Catalunya amb una partida de soldats per intentar recuperar el país el 1718. Finalment, va morir a Àustria on continuava la lluita a les ordres de l’exèrcit austríac.

El Gegant Carrasclet i el Seguici Festiu

El Gegant Carrasclet comença a construir-se a Reus el 1985. Obra de Manel Llauradó, l’escultor el finalitza el 1986. Es tracta d’una peça de 4 metres d’alçada i de prop de 80 kg de pes. Com a trets característics, la barretina musca que duu al cap i el trabuc que exhibeix amb la mà esquerra.

La figura es presenta en societat i pocs anys després, i per aclamació popular, és incorporat al Seguici Festiu de la ciutat. Això succeeix el 1990 durant la Festa Major de Misericòrdia.

Des d’aleshores el Carrasclet surt tant per Misericòrdia com per Sant Pere, així com també en altres celebracions populars com la Diada dels Països Catalans que se celebra el 23 de juny, vigília de Sant Joan.

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS