Últimes notícies:

Les exposicions “Gran Reserva” i “I la Festa continua”, a punt

per: Redacció

Les dues iniciatives serveixen per mostrar part del fons del Museu d’Art i Història de Reus.

El Museu de Reus ha preparat dues exposicions per ensenyar part del fons del Museu d’Art i Història mentre estigui tancat per obres. Per un costat, des del dijous 20 de juny es podrà veure al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca la mostra “Gran reserva. Les col·leccions del Museu de Reus al descobert” i, per l’altre, a partir del divendres 21 de juny, al Centre de la Imatge Mas Iglesias, es podrà veure “I la festa continua”.

Gran Reserva

L’exposició “Gran Reserva. Les col·leccions del Museu de Reus al descobert” és una selecció raonada de peces, un total de 160 concretament, de les diverses col·leccions del museu. Un recorregut per alguns dels objectes més singulars i interessants que permeten entendre el Reus actual a través del Reus del passat. La mostra s’ha dividit en dos grans àmbits:

  • L’Àmbit 1 – Un actiu al territori. Exposició de les peces provinents de la tasca proactiva del museu com ara adquisicions, companyes de recol·lecció, excavacions arqueològiques o compres. Destacant com, en bona part, aquesta activitat ha suposat el salvament del patrimoni d’episodis de destrucció, com ara el derivat de la Guerra Civil. 
  • L’Àmbit 2 – Mecenes i donants. Exposició de les peces provinents de donacions, dipòsits i comodats de mecenes i donants que han vist en el museu l’espai idoni per a la conservació i difusió del patrimoni, així com per compartir-lo amb la resta de la societat. Majoritàriament, aquest és l’origen de les col·leccions del museu i la mostra vol ser, també, un reconeixement a aquestes persones i la seva generositat.
exposició Museus de Reus

I la festa continua

En aquesta exposició, que neix com l’evolució de l’“Ara toca festa”, conviden la ciutadania a descobrir la vitalitat cultural de la capital del Baix Camp, especialment en les seves festes majors de Sant Pere i de Misericòrdia. Algunes de les peces que conserva el Museu de Reus, com els vestits dels diables, les gralles llargues i altres instruments musicals, els mascles de la Tronada o els nanos —entre d’altres— serviran per mostrar com aquestes festes són la manifestació de l’abundant herència cultural de la ciutat.

La Festa Major de Reus és una de les celebracions més emblemàtiques de la ciutat, que reflecteix la riquesa cultural i històrica de la comunitat. Aquesta exposició posa en relleu no només l’esplendor d’aquest esdeveniment, sinó també la importància de les fotografies com a fonts artístiques i documentals per preservar i comprendre el passat.

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus juga un paper crucial en la conservació i difusió d’aquest llegat visual. Mitjançant la seva tasca, es preserven i estudien les fotografies que recullen tant el patrimoni material com l’immaterial de la ciutat. Aquestes imatges són essencials per a la comprensió profunda de les nostres tradicions, rituals i actes festius, com la Festa Major, i permet que gaudim i aprenguem de la nostra història.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS