Últimes notícies:

Consulta el programa de Corpus 2024 a Reus

per: Redacció

El Corpus Christi és la festivitat que venera l’eucaristia i que se situa el dijous seguent a l’octava de Pentacosta. Enguany, Corpus se celebra el dia 30 de maig i s’allarga fins al diumenge 2 de juny. A Reus, la festivitat compta amb una especial emoció, perquè és el primer cop que es veuen els Gegants de Reus des de Misericòrdia. També l’Àliga de Reus i els Nanos de Reus fan cercavila en diversos moments. A més, l’atri de Sant Sebastià és l’escenari de l’Ou com Balla.

Com cada any, Canal Reus farà un seguiment exhaustiu dels principals actes que resumim tot seguit amb el programa:

Dijous 30 de maig – El matí dels somriures

A les 9.30 h i a les 16.00 h, des del Campanar, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’Ajuntament, sortida en cercavila de la Mulassa i els gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

9.30 h, a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulassa de Reus i els Gegants de Reus per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.

19.00 h, a la plaça del Mercadal, arribada de la Mulassa de Reus i els Gegants de Reus, que oferiran les seves ballades. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom.

Divendres, 31 de maig

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.

19.30 h, a l’Espai Boule, conferència «Per Corpus, els gegants van a la ‘Professó’. Orígens i simbologia d’aquestes figures», a càrrec de Lluís Ardèvol i Julià, bibliotecari de Sant Pere de Riudebitlles i gestor cultural. Organitza: Confraria de la Verònica de Reus i Recull d’Estudis Històrics CRD.

Dissabte, 1 de juny – Gegants i Bous de Foc

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.

10.30 h, des de l’Ajuntament, sortida en cercavila dels nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l’Àliga petita. A les 13.00 h, a la plaça del Mercadal, darreres ballades.

12.00 h, des del Campanar, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

18.30 h, des de la Casa Rull i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes.

19.00 h, a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulassa de Reus i els Gegants de Reus amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.

20.30 h, des del Campanaret, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

21.00 h, a la plaça del Mercadal, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte, encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

Diumenge, 2 de juny – La Professó de Corpus

Durant el matí, pels carrers per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants de Reus des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat.

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell, l’Ou com Balla.

18.30 h, a la Prioral de Sant Pere, ofici religiós, celebració de la missa.

18.45 h, des de l’Ajuntament, anada dels Nanos de Reus, la Mulassa de Reus, els Gegants de Reus i
l’Àliga de Reus a la professó de Corpus.

19.30 h, a la porta de la Prioral, ball solemne curt de l’Àliga de Reus. Tot seguit, Professó de Corpus, precedida pels Nanos de Reus, la Mulassa de Reus, els Gegants de Reus i l’Àliga de Reus. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els infants que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas del Santíssim.

Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrers de Sant Pere Apòstol, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.

20.45 h, a la plaça del Mercadal, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades.

AGENDA

RELACIONATS