‘Taula Parada’ busca desestacionalitzar les visites als equipaments patrimonials

per: Laura Roig

Hi participen el Castell-Monestir d’Escornalbou, la Cartoixa d’Escaladei i el Monestir de Santes Creus

Des del juny i fins a finals de la tardor es pot visitar al Castell d’EscornalbouLa taula parada‘ amb la recreació de la celebració de Sant Joan. És una manera gràfica que ajuda al visitant a fer-se una idea de com eren els banquets que organitzava el polifacètic Eduard Toda, propietari de l’edifici, a casa seva, rodejat de convidats. Tot plegat per entendre millor la història i, a la vegada, posar en valor la quotidianitat i la gastronomia local.

En aquest espai la recepta que es posa de relleu és la coca de Sant Joan, de la que se’n poden conèixer tots els detalls a través d’un codi QR que es troba sobre la taula. El projecte és a nivell de Catalunya, i a prop de casa nostra se’n poden trobar altres exemples.

Albert Moncunill, tècnic del monument del Castell d’Escornalbou, explica que no només existeix la taula parada d’Escornalbou, sinó que també es poden visitar les taules parades d’altres monuments com la del Reial Monestir de Santes Creus i la de la Cartoixa d’Escaladei.

Pels vols de Nadal ‘La taula parada‘ del castell d’Escornalbou es modificarà i es convertirà en una taula preparada per menjar l’àpat de Nadal, tal i com ho hagués fet el propi Eduard Toda entorn l’any 1913.

RELACIONATS