Els forns i pastisseries confirmen que el volum d’encàrrecs de tortells de Reis és el que preveien
El tortell de Reis és la culminació d’unes festes de Nadal on la gastronomia té un pes indiscutible. El dia 6 de gener no serà una excepció, a jutjar per les previsions que es fan des de les pastisseries i forns de Reus. Ramon de la Fuente, propietari del Forn Huguet, apunta que “per ara mantenim el ritme que estava previst per enguany; el diumenge potser serà més complicat, però el dia 6 es vendrà perfectament”.
L’únic canvi del tortell de Reis és el farcit
De fet, també destaca que els últims anys ha canviat l’hàbit de compra de la clientela. “Abans era més dia de vendre tortells el dia 5, però ara està funcionant el dia 5 i també el dia 6“. Hi ha aspectes d’aquesta tradició que no varien, com la fava i el rei que s’hi posen dins. El farcit, però, sí que ha incorporat novetats amb el pas del temps.
“El típic de sempre és el de massapà, però en podem fer de nata, de crema o de cabell d’àngel“, explica. “O de xocolata que, en lloc de fruita confitada, té figuretes de xocolata, i el fa més atractiu per a la mainada”. Sigui com sigui, les reserves rebudes aquests dies fan pensar que, un any més, la gran majoria de dinars de dilluns vinent culminaran, efectivament, amb un tortell.