El workshop, organitzat per la URV i el Hub Foodtech & Nutrition, ha explorat les oportunitats de col·laboració entre empreses del territori i investigadors

El Foyer Marià Fortuny de firaReus Events ha acollit per segon any consecutiu el Workshop Anual del grup TecnATox sobre innovació en els camps de l’alimentació, la salut i la sostenibilitat. La jornada, organitzada per la Universitat Rovira i Virgili i el Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA i l’Ajuntament de Reus, ha reunit a un centenar d’experts, investigadors i empresaris del territori per abordar temes vinculats a la innovació i el desenvolupament de proves de concepte, projectes llavor i propostes amb un estat avançat de desenvolupament de tecnologia.
L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la vicerectora de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, Ercilia García, han estat les encarregades de donar la benvinguda a l’acte. Tot seguit, la directora de TecnATox, Mònica Bulló, ha encetat la jornada amb una introducció a la recerca i desenvolupament en alimentació, salut i sostenibilitat.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha destacat que “cal valorar el paper del Hub a l’hora d’acostar la valuosa investigació sobre nutrició i salut que es fa a la ciutat a les empreses agroalimentàries del territori. La transferència de coneixement és un dels eixos de treball en els quals ens centrem tant des del Hub com des de REDESSA”.
La sessió s’ha dividit en tres grans blocs. El primer ha estat dedicat a la nutrició i la salut i ha inclòs una ponència orientada als reptes i necessitats d’innovació a l’empresa i a la societat. El segon bloc ha comptat amb diferents ponències centrades en la tecnologia i la innovació en salut i medi ambient i ha servit per presentar dues spin-offs: Nanochronia i Up2Smart.
El tercer i últim bloc ha girat al voltant del medi ambient i la toxicologia. Durant aquest bloc, s’ha incidit en l’exposició als microplàstics i les implicacions pel medi ambient i la salut.