Últimes notícies:

Els Fons de Transició Nuclear beneficiaran, finalment, 43 projectes

per: Jordi Olària Gras

Un increment de 3,8 milions d’euros farà arribar la partida als 23 milions d’euros

El Fons de Transició Nuclear comptarà, finalment, amb 23,7 milions d’euros. Al paquet de diners s’hi han sumat 3,7 milions d’euros més dels previstos. Aquest increment, encara que sigui proporcionalment petit, permetrà multiplicar per dos el nombre de projectes beneficiaris dels ajuts del Fons Nuclear arribant als 43 i un total d’inversió, sumant-hi la part privada, de vora 70 milions d’euros.

El secretari d’empresa i competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, subratlla que “teníem molts més projectes subvencionables dels que pensàvem inicialment”. La previsió era poder cobrir les subvencions amb una partida de vora 20 milions d’euros, però “finalment han sigut 23,7, i hem reubicat els recursos de la manera més eficient”.

Imatge de la cinquena reunió per abordar els Fons de Transició Nuclear, celebrada el 4 de juliol a l’Hospitalet | Canal Reus

En total, tots aquests projectes crearan 216 llocs de feina nous. Són ajuts que es destinaran molt majoritàriament a empres amb projectes d’inversió industrial del sector agroalimentari. A banda, i a petició d’altres sectors, es treballa en noves línies de subvenció per les pròximes convocatòries que permetin arribar a altres peces del sector primari i també a l’àmbit enoturístic.

Els Fons de Transició Nuclear garantiran l’equitat i la solidaritat

Un altre dels acords que s’ha rubricat durant aquesta reunió ha sigut el de mantenir els principis d’equitat i solidaritat. Tal com explica l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, “ara hi ha tres mòduls de central nuclear a Catalunya, dos a Ascó i un a Vandellòs, i tancaran en moments diferents”.

És per això que s’ha volgut garantir que, encara que la central del Baix Camp sigui l’última de tancar, els municipis de la seva àrea d’influència puguin rebre ajuts des del moment en el qual es comencin a distribuir. De la mateixa manera que la ubicació o el nombre de seus de la secretaria tècnica, aquest aspecte podia generar discrepàncies territorials.

És per això que Castellví subratlla que “no hi ha rivalitat“. Els 43 projectes que es beneficiaran d’aquests 23,7 milions d’euros són vora la meitat de les candidatures que s’havien presentat, que rondaven el centenar. Albert Castellanos ha volgut deixar clar que les propostes descartades no complien els requisits de les bases, i que en cap cas se n’han quedat fora per falta de pressupost.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS