El sector turístic del priorat, en perill per la sequera

per: Miquel Ferrer

Els allotjaments més aïllats de turisme de muntanya, son els més afectats per la falta d’aigua i alguns corren perill de tancar si no es plantegen mesures urgents

La comarca del Priorat és actualment una de les més afectades per la sequera a Catalunya. Amb els embassaments per sota del 3% de capacitat i l’assecament de pous i aqüífers, la situació és cada vegada més insostenible pels diversos actors del territori. Un dels àmbits on també repercuteix aquesta falta d’aigua és el turisme de la zona, especialment en aquells punts de muntanya que es troben més allunyats dels centres urbans.

El turisme de muntanya en perill

Un dels establiments afectats és Mas Ardèvol, un allotjament rural situat al municipi de Porrera, que fa anys se subministrava d’una bassa pròpia amb una capacitat de tres milions de litres, i que s’ha acabat assecant completament per la falta de pluja. Ara, han de dependre d’aigua externa, i es troben molt limitats pel difícil accés a les instal·lacions dels camions cisterna que els subministren.

Actualment el negoci es troba en procés de demanar permisos per portar aigua, i de moment han pogut salvar l’inici de temporada amb les ajudes de l’ajuntament de Falset. Tot i això, ja han hagut de cancel·lar algunes de les activitats programades per la falta d’aigua i avisen que si no s’ofereixen alternatives per pal·liar la sequera, hauran de tancar l’establiment tot i l’esforç i les inversions que han dut a terme per salvar el Mas.

perill
La bassa de Mas Ardèvol, sense aigua per la sequera

Priorat Enoturisme demana solucions per sostenir l’ocupació

Com en el cas de mas Ardèvol, gran part del sector turístic del priorat es ressent de les restriccions per la sequera i la falta d’aigua. Des de l’associació de Priorat Enoturisme, creuen que la previsió no ha estat suficient per abastir a l’interior de la comarca, i avisen que si es manté la situació podria tenir conseqüències greus en la prevalença del sector.

Ara el sector es troba a l’espera del turisme enòleg de cara al setembre, però després d’una segona quinzena d’agost molt fluixa, avisen que calen mesures urgents per intentar sostenir l’ocupació.

AGENDA

RELACIONATS