Últimes notícies:

El Reus vol repetir la gesta del 2022

per: Joel Gomis Cos

Els de Jordi Garcia arriben a la semifinal de l’OK Lliga en el millor moment de la temporada, i amb el repte majúscul de tornar a eliminar el Barça.

Reus i Barça, Barça i Reus. La història del play-off de l’OK Lliga no s’entén sense el gran clàssic de l’hoquei sobre patins. En ple segle XXI hi ha hagut nou eliminatòries entre ambdós conjunts, i enguany, roigs-i-negres i culers s’enfrontaran per desena vegada. El Barça s’ha imposat en vuit ocasions, i el Reus només en una.

I per què no?

Si parlem d’una eliminatòria entre Barça i Reus, el primer que ens ve al cap són les semifinals del curs 21/22. Passaven pocs minuts de les 22:00 h del 7 de juny del 2022, i en aquell moment, el Reus va fer història: es va carregar el Barça, per primera vegada, en una eliminatòria del play-off. I dos anys més tard, el repte dels roigs-i-negres és el mateix: repetir la gesta d’aquella nit de juny.

Canvi en el format de l’eliminatòria

Una ronda marcada per la variació dels partits. En lloc de jugar-se en el format establert per les bases de competició de la RFEP (2-2-1), es jugarà en un altre format: 1-1-1-1-1. El motiu? Perquè diumenge, que s’havia de jugar el segon partit al Palau Blaugrana, també hi ha un Barça-Madrid de la Lliga ACB, i per la normativa de la competició de bàsquet, no es pot disputar el duel entre Barça i Reus. L’altra eliminatòria, que enfronta el Noia i el Liceo, sí que es jugarà en el format habitual (2-2-1).

Precisament, el canvi en els Barça-Reus no ha agradat al conjunt gallec, que en un comunicat, assegura que “s’està creant un precedent perillós amb aquest canvi” i que “les bases de competició no han de variar ad hoc en funció dels interessos i de la situació de qualsevol club“.

FOTOGRAFIA: Juanjo Viña

AGENDA

RELACIONATS