Continuisme en el primer any del nou mandat a Mont-roig del Camp

per: Clara Marquiegui

Si tot va bé, abans que acabi el 2024 el municipi veurà començar les obres de Lotte i tindrà les obres del passeig de les Cales enllestides.

Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, fa un balanç positiu del primer any del nou mandat. 366 dies dedicats a donar continuïtat als projectes que ja estaven sobre la taula, tal com explica a Canal Reus. És el cas de l’Auditori Antoni Benaiges projectat al nucli de Mont-roig, que ja compta amb una partida pressupostària de 2,37 milions d’euros aquest 2024.

En marxa de nou les obres del passeig de les Cales

Això sí, durant aquest any a Miami han començat les obres del passeig de les Cales, que han estat aturades durant uns mesos per temes burocràtics. Ara, encara que coincidiran amb la temporada de més activitat turística, ja s’han reprès i des del consistori comencen a veure la llum al final del túnel.

Mont-roig

Lotte començarà les obres aquest 2024

Pel que fa al projecte de Lotte al municipi, ara mateix es troben en procés de resposta de les al·legacions que s’han presentat davant les modificacions del POUM. Malgrat que les obres no començaran aquest mes de juny, tal com s’havia previst en un inici, l’alcalde confia que s’iniciaran abans que acabi el 2024.

Pel que fa a l’EINA (Estudi Integral del Nucli Antic), s’hauria d’aprovar al ple municipal del mes de juliol. Morancho expressa que, juntament amb el Pla Local d’Habitatge, “l’EINA millorarà el municipi en l’àmbit social, econòmic i urbanístic”.

A l’espera d’una reunió amb Adif sobre la via verda

Sobre el projecte de la via verda que connectarà Cambrils, Miami i l’Hospitalet de l’Infant, el batlle mont-rogenc explica que estan a l’espera de tenir converses amb Adif per poder canviar detalls del projecte que no els acaben de convèncer.

Reivindicacions educatives i un trasllat del consistori que no és prioritari

Pel que fa a altres reivindicacions, la Generalitat ja ha tret a licitació la redacció del projecte de l’Institut Miami, però el consistori encara reclama la construcció de l’escola Marcel·lí Esquius, que està ubicada en mòduls des de la seva inauguració, el 2008.

Finalment, Morancho exposa que “el trasllat de la seu del consistori al nucli antic no és prioritari“, davant la quantitat de projectes i iniciatives que han engegat i que se centren en la ciutadania.

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS