El Consell Comarcal del Baix Camp no tindrà pressupost de 2024

per: Paula Montalvo

Després de mig any amb la incògnita, el Consell Comarcal del Baix Camp ha acceptat les al·legacions al pressupost de 2024 i, per tant, no tindrà aquests comptes per enguany

El Consell Comarcal del Baix Camp ha aprovat, en el ple ordinari d’aquest dimarts, les al·legacions del grup comarcal del PP a l’expedient de pressupost general de 2024. De manera que es dona continuïtat a la pròrroga del pressupost general 2023.

Els pressupostos es van impugnar al mes de gener, després de detectar un desajust pressupostari. Els comptes reflectien unes ordenances de Secomsa que es van desestimar a darrera hora i que, per tant, provocava un error en els números.

Pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp, prorrogat

El pressupost de 2023 es va prorrogar automàticament l’1 de gener d’enguany en el moment que va començar l’exercici comptable i no hi havia uns comptes aprovats de forma definitiva.

Davant el conflicte, un informe de secretaria i intervenció del Consell Comarcal del Baix Camp recomanava acceptar les al·legacions i prorrogar el pressupost general de 2023. Malgrat això, l’equip de govern va encomanar un informe extern que, segons denuncien membres de l’oposició, va ascendir als 10.000 euros de cost. Informe que, per cert, es va entregar a finals de febrer i també recomanava la pròrroga del pressupost. Malgrat tot, el govern del Consell va continuar intentant buscar solucions a aquest desajust fins ara, al mes de juny.

Plenari del Consell Comarcal del Baix Camp

L’oposició denuncia que, malgrat haver tingut els informes des de principis d’any, s’hagi allargat tant l’aprovació d’aquestes al·legacions. De fet, han categoritzat la situació del Consell Comarcal del Baix Camp com una institució que es troba “en l’abisme” i que ha perdut sis mesos del seu funcionament normal.

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS