Últimes notícies:

El ple de Reus tanca el curs amb una sessió sense incidències

per: Jordi Olària Gras

La proposta de Junts per soterrar el cablejat aeri ha rebut la unanimitat del ple de Reus

El ple de Reus ha tancat el curs polític aquest divendres abans de l’aturada estiuenca amb una sessió prou ràpida i sense que s’hagin abordat qüestions transcendentals. S’han aprovat tràmits administratius, com l’increment de sou dels funcionaris dictat pel govern central.

Pel que fa a l’oposició, s’ha aprovat per unanimitat la proposta de Junts perquè l’Ajuntament pressioni per soterrar el cablejat elèctric que encara avui és aeri en alguns barris de Reus. Més debat han generat mocions com les de la CUP o Vox.

ple de Reus
Imatge d’arxiu d’una sessió del ple de Reus

El ple de Reus no aprova la resta de mocions de l’oposició

Els cupaires han reclamat acabar amb el que qualifiquen de privilegis dels regidors de l’Ajuntament. Tant el govern com la resta de l’oposició han carregat contra la CUP qualificant la moció de populista i demagògica. Han criticat que els cupaires qualifiquin de privilegi les cadires reservades als actes o la gratuïtat dels aparcaments.

La resta de grups consideren que són eines que permeten exercir la representació i la institucionalitat inherent al càrrec de regidor. La segona proposta cupaire, que tampoc ha rebut suports, abordava el model turístic amb la voluntat, segons han plantejat, d’evitar que a Reus s’arribi a la situació de massificació turística que es viu a altres zones.

Una proposta que ha rebut crítiques per alarmista i poc realista, com també les ha rebut la voluntat de modificar la manera com es gestiona la Taula de promoció de l’Aeroport de Reus. La mateixa falta de suport ha rebut Vox en la seva moció per reclamar que la bandera espanyola onegi a tots els edificis municipals.

AGENDA

RELACIONATS