Els treballadors de Secomsa, en vaga indefinida a partir del 23 d’agost

per: Paula Jansà

La CGT denuncia pèrdua de poder adquisitiu, sobrecàrrega de treball i una mala gestió, i reclamen la creació de més llocs de treball i l’equiparació salarial de tota la plantilla de Secomsa.

Nou entrebanc per l’empresa pública de recollida de la brossa del Baix Camp, Secomsa. Fa un mes els explicàvem que l’empresa es troba en una situació complicada i que preveu tancar aquest 2024 en números vermells. Doncs bé, a aquestes complicacions ara se’ls hi suma una altra, una vaga general indefinida dels seus treballadors.

El sindicat CGT, a través d’un comunicat, ha informat d’aquesta decisió després de, segons assenyalen, “20 mesos de negociacions per redactar un nou conveni col·lectiu” que no s’ha pogut aconseguir pels que ells titllen de “passotisme total de l’empresa”. Així doncs, davant el que ells consideren un context de falta de respecte pels drets laborals de la plantilla i degradació de les condicions de treball, han decidit convocar una vaga indefinida a partir del pròxim 23 d’agost.

La pèrdua del poder adquisitiu des de l’any 2012, la sobrecàrrega de treball, l’empitjorament de les condicions laborals i la manca de llocs de feina per poder cobrir les necessitats del servei han estat alguns dels detonants que els ha portat a aquesta situació. També reivindiquen una pujada salarial lineal d’un 20% i critiquen la falta de manteniment de la maquinària.

Culpen al Consell Comarcal del Baix Camp

En el mateix escrit, assenyalen directament al Consell Comarcal del Baix Camp com a responsable d’aquesta situació, remarcant la seva mala gestió i criticant la possibilitat de convertir SECOMSA en una empresa mixta, fet que suposarà un procés de privatització del servei públic. A aquesta situació, també inclouen incidents com la mort d’un treballador en accident laboral l’octubre del 2021 i dos incendis a les instal·lacions de l’empresa l’any passat i enguany, que atribueixen a la falta de mesures adequades de prevenció.

El Consell Comarcal respon a les acusacions de la CGT

Per la seva banda, el govern del Consell Comarcal del Baix Camp i la direcció de SECOMSA han emès un comunicat responent a les acusacions de la CGT. L’ens supramunicipal explica que com que Secomsa és una empresa 100% pública, està subjecta a la normativa de dret públic que, entre altres coses, limita els increments salarials segons els pressupostos generals de l’Estat, i també limita la creació de llocs de treball.

En l’escrit, també destaquen que les auditories que estan duent a terme no és culpa de la situació econòmica de l’empresa, sinó les que pertoquen anualment per la normativa. A més a més, també afegeixen que la pròrroga del pressupost del 2023 al Consell Comarcal del Baix Camp i a Secomsa ha obligat a posposar actuacions previstes per a l’anualitat 2024.

Fil de notícies

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS