La CUP de Reus denuncia opacitat en el primer any de mandat

per: Jordi Olària Gras

Els cupaires consideren que l’equip de Guaita només fa seguidisme dels projectes engegats per Pellicer

La CUP de Reus considera que el primer any del mandat municipal no ha aportat cap canvi a l’Ajuntament ni a la ciutat. Acusen l’equip del PSC, Esquerra i Ara Reus d’opacitat, per una banda, per negar-los les peticions d’informació.

Per altra banda, els critiquen, sobretot, el pes excessiu que consideren que han donat a la Junta de Govern. L’oposició no té accés a aquest organisme i no tot el que s’hi tramita s’acaba fent públic. Els darrers mandats bona part d’aquest pes s’havia traslladat al plenari.

Ara, en canvi, els cupaires denuncien que s’ha fet marxa enrere de manera radical. La portaveu del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Reus, Mònica Pàmies, denuncia que “moltes coses de les comissions informatives no s’hi tracten perquè passen directament a Junta de Govern i, per tant, tampoc passen pel ple”.

Arnau Martí i Mònica Pàmies durant el balanç del primer any de mandat | CUP de Reus

La CUP de Reus considera que el govern fa seguidisme del mandat anterior

Els cupaires també consideren que l’executiu liderat per Sandra Guaita només fa seguidisme del govern de Pellicer. El regidor Arnau Martí, sentencia que “el govern actual no ha impulsat cap projecte nou de pes, l’única cosa que s’ha limitat a fer és agafar projectes que estaven començats pel govern anterior i continuar-los”.

Afegeix, a més, que ho han fet “sense fer cap mena de revisió en les contractacions o les licitacions”. És per això, etziba, que “el PSC no ha aportat cap mena d’aire nou ni fresc als anys de governs de Convergència”. Pel que fa a les crítiques que Esquerra va fer als seus socis de govern fa unes setmanes, des de la CUP no consideren que posin en perill el pacte de govern perquè, segons asseguren, els seus integrants volen mantenir el càrrec “a qualsevol cost”.

Antiga Hispània
Imatge aèria de les obres de l’antiga Hispània | Canal Reus

Inspecció de Treball accepta la denúncia de la CUP de Reus sobre la Hispània

Entre els projectes que han avançat a través de la Junta de Govern, Pàmies posa d’exemple que “amb aquest govern, el projecte de la Hispània s’ha tramitat així i el pla urbanístic del Camí de Valls, també; sembla que tot el que és especulació urbanística es tramita d’aquesta manera”.

Precisament sobre el projecte de la Hispània, la CUP ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball que aquest organisme ha acceptat. Hi han adjuntat fotografies i vídeos en els quals es veuria que els treballadors no tenen les mesures de seguretat necessàries tenint en compte la contaminació de la zona, segons denuncien. Pel que fa al camí de Valls, es tracta del projecte previst a l’actual aparcament dissuasiu, que ha de quedar convertit en una gran superfície amb set plantes de pisos a sobre.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS