Últimes notícies:

La Fiscalia proposa un pacte a les parts davant el primer judici del cas INNOVA

per: Marc Càmara

Com a mínim un dels acusats rebutjaria l’acord

La Fiscalia de Tarragona ha proposat als acusats de la causa principal del cas INNOVA un pacte. Segons ha pogut saber Canal Reus de diverses fonts consultades, el ministeri fiscal plantejaria una reducció de la petició de penes a canvi de l’assumpció de delictes per part dels investigats. Una proposta que hauria topat amb com a mínim un dels acusats que s’ha negat a acceptar-ho perquè considera que no ha comès cap delicte i no vol admetre quelcom que no ha fet. 

És un dels principals arguments informatius al voltant del primer judici del cas INNOVA, que ha d’arrancar el pròxim 6 de maig a l’Audiència Provincial de Tarragona i que espera per al dia 13 les primeres declaracions. Aquest és el calendari marcat, perquè a hores d’ara tot podria ajornar-se a petició d’un dels investigats que al·lega qüestions mèdiques. 

La façana de l’edifici judicial de la ciutat de Reus | Canal Reus

La peça principal

Sigui com sigui, el primer judici del cas INNOVA obre la porta a tancar més de 12 anys d’instrucció judicial i una quinzena de peces obertes, algunes d’elles ja arxivades. El judici que ha d’arrencar de forma imminent investiga la contractació de l’arquitecte Jorge Batesteza per les obres del nou Hospital Sant Joan de Reus i també la de l’exdirector del CATSalut Carles Manté. Segons el jutge instructor, ambdós haurien cobrat diners per fer feines que no haurien estat acreditades. Batesteza hauria cobrat 390.000 euros, tot i que també es va contractar una empresa seva per valor de 100.000 euros per fiscalitzar-lo. Així doncs, el jutge sempre s’ha preguntat si Batesteza cobrava per supervisar-se a si mateix. En el cas de Carles Manté, s’investiga el pagament de 720.000 euros. A la causa també hi ha l’exdirector general d’INNOVA, Josep Prat, així com l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez i altres investigats relacionats amb el hòlding. 

Les acusacions

Tot plegat en un context en el qual el cas INNOVA s’ha anat desinflant. Tot i arrossegar més de 12 anys d’instrucció algunes de les peces han quedat arxivades i en el cas que ens ocupa, el judici de la peça principal de la macrocausa, totes les acusacions particulars han anat caient, fins al punt que només queden Fiscalia i Ajuntament de Reus, que va presentar escrit de la causa el 2017. En aquest escrit, només s’apunta a Carles Manté, Jorge Batesteza i Josep Prat, no a Lluís Miquel Pérez, exalcalde de la ciutat. 

AGENDA

RELACIONATS