La Guàrdia Urbana de Reus arribarà als 182 agents abans del previst

per: Redacció

L’oferta de places d’enguany a la Guàrdia Urbana de Reus ha passat d’onze a vint

Guàrdia Urbana de Reus
Imatge d’arxiu d’un agent de la Guàrdia Urbana de Reus

La Guàrdia Urbana de Reus tindrà 182 agents quan acabi el procés de selecció que està en marxa. Es tracta del llindar d’agents que el govern de Reus (PSC, ERC i Ara Reus) havia pactat amb els sindicats de la policia reusenca.

L’acord establia que s’havia d’arribar a aquest volum de plantilla el 31 de desembre del 2026. Ara s’hi hauria d’arribar a finals de l’any vinent. Aquest 2024 s’han incorporat deu nous agents i hi havia un procés obert per incorporar-ne onze més.

Amb 182 agents es completarà l’acord entre govern i Guàrdia Urbana de Reus

El passat mes de setembre, el govern municipal ha ampliat aquesta oferta de places amb nou més, arribant a les vint places en total. Si les guanyen agents d’altres cossos policials, s’incorporaran de manera immediata, abans que acabi l’any.

Si són persones que no formen part de cap cos a hores d’ara, hauran de passar per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Allà hi rebran formació durant vora un any i, quan acabin el curs, podran incorporar-se a la Guàrdia Urbana de Reus.

El govern reusenc treu pit d’aquesta ampliació de places, que asseguren que és una mostra del seu compromís en aquest àmbit. La regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Dolors Vázquez, explica que la mesura suposa “complir el compromís, que és treballar per a la seguretat”.

Això s’ha de fer, afegeix, “amb un increment del capital humà a la Guàrdia Urbana de Reus, però també amb el complement d’ajudar-los i complementar-los amb les noves tecnologies, per treballar per una policia de futur, del segle XXI”.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS