Últimes notícies:

L’Ajuntament de Cambrils anuncia l’augment de la tarifa de l’aigua

per: Paula Montalvo

El govern assegura que una família estàndard només pagarà 1 euro extra cada mensualitat. En canvi, l’oposició els ha titllat d’enganyar i apunten que l’augment és superior

L’Ajuntament de Cambrils anunciava la setmana passada que la vila tindria una nova tarifa de l’aigua. El govern feia públic en un comunicat conjunt amb l’empresa encarregada d’aquest servei, COMAIGUA, que el ple d’aquest divendres es preveu actualitzar els preus, ja que asseguren que no es posaven al dia des de l’any 2012.

Un augment del rebut de l’aigua que, asseguren només comportarà un increment d’1 euro mensual en la factura de l’aigua per a un consum mitjà de 27 m2 cada trimestre, que és la tarifa a la qual estan subscrites la majoria de llars cambrilenques. Aquest increment ajudaria a garantir la viabilitat a llarg termini del subministrament d’aigua i del servei de sanejament, alhora d’ajudar al finançament d’un pla de millora dels serveis.

L’oposició acusa el govern de mentir

Els tres grups polítics que formen l’oposició cambrilenca, el Nou Moviment Ciutadà, el Partit Popular i VOX, han parlat aquest matí sobre el desajust d’informació que hi ha, a ulls seus, sobre l’augment de la tarifa de l’aigua que ha anunciat l’Ajuntament de Cambrils.

Asseguren que l’actual govern ha mentit a l’hora de comunicar que les factures d’aigua a Cambrils, per una família estàndard, només augmentarien 1 euro cada mes. Durant la roda de premsa, han simulat com seria la lectura d’una factura de l’any 2025, amb l’increment aplicat. En aquesta factura es veurà modificada la tarifa de l’aigua, la conservació del comptador i la quota del clavegueram.

En l’exemple que s’ha posat, utilitzant una factura real, d’una família estàndard i simulant l’augment de tarifes, la quantitat a pagar seria d’1 euro i mig cada mensualitat. I no d’1 euro com va publicitar el govern.

Però el que més han assenyalat ha estat la trampa (segons ho han batejat ells) que han fet des de l’equip de govern. La tarifa de l’aigua ha augmentat un 12,68% en els consums menors de 27 m2. Aquest és el consum que fan la majoria de llars de Cambrils. Però alhora, és un augment que no es veu reflectit perquè hi ha altres cobraments que no augmenten i, per tant, alleugereix aquesta pujada.

A més, han aprofitat per criticar que no s’estigui incitant a l’estalvi d’aigua. Amb les xifres sobre la taula, asseguren que, en el menor tram de consum d’aigua, la quota augmenta un 12,68%, mentre que en la tarifa per al màxim consum només incrementa un 10,25%. Un fet que, asseguren, torna a obligar a la base de la ciutadania a fer un esforç.

AGENDA

RELACIONATS