L’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona defineix els seus grups de treball

El Palau Bofarull ha acollit la segona reunió del Grup Impulsor per fer un pas endavant en la formació d’aquesta eina de visió de ciutat única

El Palau Bofarull de Reus ha acollit una nova reunió del Grup Impulsor de l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona, compost pels alcaldes dels vuit municipis involucrats, els presidents dels consells comarcals del Baix Camp i Tarragonès, així com el delegat del Governa Tarragona i la presidenta de la Diputació.

Durant la sessió, les quatre comissions de treball que ja es van establir en la primera reunió el passat mes de desembre, han presentat els seus objectius i l’abast de cada una d’elles. En aquest sentit cada una de les comissions, definides en Territori, Sostenibilitat, Mobilitat i Desenvolupament Econòmic i Social, també ha presentat alguns dels seus grups de treball específics i qui els gestionarà.

Així doncs, dins de desenvolupament econòmic i social es treballarà la gestió de l’energia en clau metropolitana través Reus Energia. El grup de treball d’Habitatge anirà a càrrec del Servei Municipal d’Habitatge de Tarragona mentre que l’àmbit d’atracció d’inversions estarà liderat per l’Àrea d’Emprenedoria de la Diputació. Reus Transport i EMT de Tarragona lideraran el grup de treball de mobilitat i per últim, SECOMSA i SIRUSA participaran en la Comissió de Sostenibilitat dins l’equip de treball de Gestió de Residus.

Els objectius de les Comissions de la futura Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona

A partir d’aquí, cada comissió també haurà de definir el seu àmbit d’actuació. En aquest sentit, la Comissió de Territori té per objectiu delimitar l’àmbit territorial d’aquesta futura Àrea Metropolitana. La Comissió de Desenvolupament Econòmic se centrarà a enfortir aquestes estratègies municipals que hi ha en aquesta matèria i la de Sostenibilitat, per exemple, té com a finalitat incorporar tots els principis de la transició ecològica, tot plegat en clau metropolitana.

Unes conclusions que de cara al febrer de 2025 haurien d’estar disponibles per fer un pas endavant cap a la formació de la l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona.

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS