L’ICASS, Reus Net i Funecamp, centraran el ple de juny

per: Paula Jansà, Mireia Jansà Mata

Els grups municipals de la CUP i del PP presentaran diverses mocions, precs i preguntes

Aquest divendres se celebra el plenari del mes de juny, on el govern municipal pretén revisar els tràmits de FUNECAM, la funerària supramunicipal. Pel que fa als partits de l’oposició, ja han començat a presentar les seves mocions.

En el cas del Partit Popular presenta dues mocions i dues preguntes. Les mocions giren entorn el conflicte dels treballadors de Reus Net i l’estat de les fonts ornamentals de la ciutat. Respecte a la primera, demanen a l’Ajuntament que doni suport als treballadors en les seves reivindicacions contra l’empresa per evitar que aquest conflicte s’estengui i pugui afectar a tota la ciutadania.

Pel que fa a la segona, assenyalen que els preocupa l’estat de les fonts de la ciutat, pel que fa a l’aigua estancada i la proliferació d’insectes, per això demanen fer un buidatge de l’aigua de totes les fonts i netejar-les. Les dues preguntes giren entorn com es troba el projecte d’implantació de la brigada d’intervenció ràpida i el procés de selecció del nou director general municipal.

Per la seva banda, el Grup Municipal de la CUP ha presentat dues mocions més. Demanen que s’apliqui la llei universal del padró a totes les persones que visquin a Reus i que instin a la Creu Roja a què apliqui de manera immediata el Programa de Protecció Internacional pel grup de joves senegalesos que estan vivint en un hotel de la ciutat del passat mes de setembre.

Per altra banda, els cupaires també presentaran una altra moció dedicada a la inclusió en l’ambient de festes popular, aportant algunes accions per millorar la convivència entre la pirotècnia típica d’aquestes dates i col·lectius sensibles als sorolls.

Per últim, demanen també saber el cost total de les obres del Gastromercat al Mercat Central de Reus i també portaran al ple, juntament amb el grup municipal de Junts, la redacció d’un prec exigint que el govern de Reus denunciï la situació que viuen els usuaris de la residència ICASS.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS