Últimes notícies:

Nou sistema per facilitar la localització de cases aïllades en cas d’emergència al Priorat

per: Mireia Jansà Mata

El conseller en funcions Joan Ignasi Elena ha visitat Falset aquest dimecres en el marc de la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat per tal de facilitar la implementació d’aquest nou mètode

El Priorat és una comarca totalment rural fet pel qual els nuclis habitats no sempre estan en un indret ben localitzat. És per això que des del Departament d’Interior de la Generalitat i el Consell Comarcal del Priorat s’ha signat un acord per a la implantació de la codificació comuna de les edificacions aïllades del Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya. Aquest mètode de geolocalització serveix als serveis d’emergències i seguretat, poder arribar a les cases més apartades de la comarca de la manera ràpida i eficaç en cas de necessitat.

El conseller en funcions, Joan Ignasi Elena ha explicat que el mètode “consisteix en un iman que va vinculat a un codi que és el que la persona ha de dir als serveis d’emergències en cas d’urgència”. Aquesta implementació busca millorar la seguretat i la gestió de les emergències de la comarca a partir de la implantació de la codificació comuna, la millora de la resposta dels cossos de seguretat, la validació de dades, i la col·laboració i entre les administracions. 

Al Priorat, prop d’un centenar de cases i masies es beneficiaran d’aquest conveni i del mètode de geolocalització. Segons el president del Consell Comarcal, Sergi Méndez, això “significa fer un pas endavant en la detecció de les necessitats de seguretat de la població de la comarca” i facilitarà les tasques d’emergència, sobretot en incendis o episodis meteorològics servers.

Un sistema de localització que s’ha implementat en altres comarques de Catalunya

Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme conjuntament amb l’Institut Cartogràfic de Catalunya i que ja s’ha portat a terme en altres comarques del país que tenen moltes cases aïllades, com per exemple al Solsonès.

AGENDA

RELACIONATS