Reus engega la venda de Pich Aguilera traient a subhasta la Illeta

per: Jordi Olària Gras

L’antiga fàbrica tèxtil Pich Aguilera s’havia de vendre fa quinze anys per cobrir part del trasllat de l’Hospital Sant Joan

Pich Aguilera
La subhasta de la Illeta és el primer pas per a la venda de Pich Aguilera

El govern de Reus certifica, una vegada més, el punt final a la Illeta, ara, amb la venda de l’immoble que l’acollia. La Junta de Govern Local va aprovar, dijous passat, la licitació que ha de servir per desprendre’s d’aquest edifici, situat a l’avinguda del President Companys i que ocupa els números 7 i 9.

El tancament de la Illeta ja va portar polèmica fa mesos, quan l’Ajuntament va decidir acabar-se de desentendre d’un servei que ja havia sentenciat la Generalitat temps enrere a través de l’Hospital Sant Joan. Ha acabat suposant el punt final a un servei pioner i de referència a tot Catalunya gestionat en bona part per l’Associació Reus Som Útils.

Reus engega la venda de Pich Aguilera

La venda de la Illeta suposarà desencallar un escull que fa anys que arrossega l’Ajuntament de Reus, el de Pich Aguilera. Es tracta d’una antiga fàbrica tèxtil que el consistori pretenia vendre’s per cobrir part del trasllat de l’Hospital Sant Joan ara fa quinze anys.

La crisi immobiliària va destarotar l’operació i, amb un aval municipal pel mig, va deixar la situació empantanegada fins ara. El govern local del PSC, ERC i Ara Reus ha aprovat ara tramitar la licitació d’aquesta venda a través de la qual, segons les previsions, s’hi han d’aixecar habitatges privats.

Fil de notícies

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS