Un any de canvi, a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

per: Clara Marquiegui

L’alcaldessa del municipi, Assumpció Castellví, valora positivament la cohesió entre els grups de govern, com també la feina feta durant el primer any de mandat.

Ara fa un any, Assumpció Castellví es convertia en la primera alcaldessa de la història de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, després de tres mandats consecutius encapçalats pel socialista Alfons García. A banda de Més Municipi, el nou govern també està format per representants de la FIC, Acció Municipal i el PP. Una coalició que, segons afirmen, “treballa de forma cohesionada”.

D’aquest primer any de camí, destaquen “la feina que s’està fent per preparar el municipi per la fi de les nuclears”. En aquesta línia, han invertit un paquet de Fons de Transició Nuclear en l’empresariat local, com també han lluitat per aconseguir que IDETSA sigui una de les seus de la secretaria tècnica que gestiona aquests fons.

També, s’han centrat en la desestacionalització del turisme amb nous productes, com ara la Ruta autoguiada del Petit Príncep i el Festival del Vent. A banda, i sobretot de cara als mesos més forts d’arribada de visitants, han acordat eliminar l’aparcament regulat de zona blava i verda.

Castellví explica que “l’escolta activa de la ciutadania els ha permès millorar els serveis a les persones i els equipaments municipals”. Pel que fa a la nova residència de gent gran, que s’ubica a tocar de l’Ajuntament de l’Hospitalet, ja està pràcticament construïda. Ara caldrà licitar qui s’encarrega de moblar-la i, més tard, qui la gestiona.

Finalment, aquest primer capítol del nou mandat també ha estat marcat per les mesures per pal·liar la sequera i pels convenis de col·laboració amb entitats i associacions locals.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS