Un any de les eleccions que van convertir Sandra Guaita en l’alcaldessa de Reus

per: Marc Càmara

Aquest 28 de maig s’acompleix l’efemèride, pocs dies després de les declaracions de Noemí Llauradó contra els seus socis de govern

Aquest dimarts, 28 de maig, es compleix un any de les eleccions municipals. Els comicis eren històrics, en tant que s’evidenciava que per primer cop una dona lideraria l’Ajuntament. A la sortida de la cursa, Sandra Guaita (PSC), Noemí Llauradó (ERC) i Teresa Pallarès (Junts).

Després de la retirada política de Carles Pellicer hi havia d’haver, per força, un canvi de cares a la plaça del Mercadal. Finalment, els comicis van servir també perquè hi hagués un canvi de colors… Com a mínim a l’alcaldia. El PSC recuperava la vara de batlle després de 12 anys de govern convergent. Però els socis amb els quals va acabar pactant Sandra Guaita eren els mateixos que el mandat anterior: Esquerra i ARA Reus.

Els vuit regidors del PSC, la nit electoral del 28 de maig del 2023 | Canal Reus

Un any després i desmarcada d’Esquerra

L’aniversari té lloc pocs dies després de les declaracions de la líder republicana, Noemí Llauradó, que va criticar que els regidors socialistes triguessin temps a posar-se les piles i que també carregava contra ARA Reus per estar supeditat al partit gran del govern.

Al voltant d’aquesta polèmica, aquest dilluns ha passat pel Notícies de Canal Reus Andreu Martín, primer secretari del PSC a Reus. Martín treu ferro a les declaracions de Llauradó, que emmarca en la necessitat dels republicans de mirar cap al 2027, i els ha demanat que continuïn treballant per la ciutadania tal com han estat fent fins ara.

L’entrevista sencera a Andreu Martín, primer secretari de l’agrupació local del PSC a Reus

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS