Últimes notícies:

Un ple de Reus de tràmit tancarà el curs polític

per: Lídia Porta, Jordi Olària Gras

Sense la previsió que hi passin grans projectes, el ple de Reus d’aquest divendres sí que comptarà amb mocions de l’oposició

L’Ajuntament de Reus celebrarà, aquest divendres, la sessió del ple del mes de juliol. Per part del consistori servirà per aprovar diversos tràmits administratius, com l’increment de sou compromès amb els treballadors de l’estructura municipal.

Per part de Junts, reclamaran al govern que actuï per eliminar el cablejat elèctric de la ciutat que encara no està soterrat. El grup municipal recorda que encara hi ha carrers i barris amb cablejat aèri i apunta que les empreses subministradores no el soterraran per iniciativa pròpia. És per això que consideren que és l’Ajuntament qui ha d’actuar.

Imatge d’arxiu d’una sessió del ple de Reus | Canal Reus

Tràmits administratius i mocions nodreixen el ple de Reus

Pel que fa a la CUP, presentarà una moció per a la “racionalització del turisme per transport aeri a la ciutat de Reus”. El grup municipal relata que no està d’acord amb les polítiques de foment del turisme com a única eina vàlida per l’activació econòmica. Asseguren que aquesta estrastègia només porta precarietat laboral, massificació dels espais, degradació del medi natural, sobreexplotació dels recursos hídrics, eliminació de la pau social i gentrificació.

Per això reclamen que tots els municipis de la regió tinguin veu a la Taula de l’Aeroport, independentment de la seva aportació. També volen que els grups de l’oposició hi tinguin accés i que s’hi convidin tècnics i experts mediambientals per avaluar les conseqüències de les propostes i promocions de l’aeroport. Per últim, aposten per reduir l’aportació econòmica que fa l’Ajuntament de Reus en el conveni.

Els cupaires presentaran una segona proposta per “posar fi als privilegis dels regidors“. Per una banda, per eliminar la diferència entre classe política i ciutadania. Per l’altra, perquè també suposaria, diuen, una reducció de despeses públiques supèrflues. Es refereixen als seients reservats en actes públics, les entrades per a espectacles i la gratuïtat dels aparcaments municipals.

AGENDA

RELACIONATS