Últimes notícies:

L’Anada a Completes enceta les hores més intenses de la Festa Major

per: Marc Càmara

El seguici en professó, la segona Tronada i els Focs a l’Antiga, protagonistes de la nit més esperada de la Festa Major de Sant Pere a Reus.

Deia Xevi Orriols, músic i Tro de Festa de Sant Pere, que la nit de revetlla de la Festa Major de Reus és aquella nit en la qual tot és possible. I aquest divendres, en una plaça del Mercadal plena fins a la bandera, tot s’ha tornat a fer possible.

L’Anada a Completes ha comptat amb tots els elements del seguici festiu de la ciutat que, en professó, han acompanyat les autoritats a l’ofici de la Prioral de Sant Pere. En aquell moment s’ha dut a terme un dels rituals més emblemàtics de la Festa Major, l’encesa de la Teiera, que evidencia que la ciutat viu els seus moments més intensos.

L'encesa de la Teiera | Sant Pere 2024
L’encesa de la Teiera

Un cop finalitzat l’ofici de Completes, de nou el seguici completament ha iniciat el retorn fins a l’Ajuntament. Després de les danses de tots els elements ha estat el torn del pilar caminant dels Xiquets de Reus, que un any més han assolit el repte d’arribar fins a les portes del consistori davant l’intens aplaudiment dels assistents a la plaça.

Les Completes i la segona Tronada

Però sense cap mena de dubte, el moment més emblemàtic de les Completes és la segona Tronada, segurament la més vistosa, atès el fet que és l’única que peta quan ja és fosc. Abans de l’esperat moment, l’Àliga de Reus ha irromput a plaça justament després del pilar caminant, en un esclat de festa que evidencia que l’hora s’apropa.

Un cop les autoritats han enfilat cap a l’interior de l’Ajuntament, els Gegants i el Carrasclet, conjuntament amb l’Àliga de Reus, han enllestit les seves ballades i s’han dirigit, a excepció del Carrasclet, cap a l’interior del consistori per resguardar-se de la Tronada i els Focs a l’Antiga.

Ha estat aleshores quan Sandra Guaita, alcaldessa de la ciutat, s’ha situat al balcó presidencial de l’edifici consistorial i ha esgrimit el mocador blanc que permet que a l’interior de la plaça s’encengui la Tronada. Una Tronada que de nou ha estat fulgurant, plena de colors i de fum.

Encesa de la segona Tronada de Sant Pere 2024 | Imatge: Ajuntament de Reus
Encesa de la segona Tronada de Sant Pere 2024 | Foto: Ajuntament de Reus

Finalment, i després de l’esclat d’eufòria de la ciutadania, s’ha iniciat el castell de Focs a l’Antiga, amb la música tocada des del balcó de la Casa Navàs. Finalment, el castell de focs ha posat punt final a la celebració i s’ha donat el tret de sortida a la jornada de Sant Pere.

Divendres de Completes, complet al Mercadal

Un any més s’han evidenciat dues qüestions. D’entrada, que les Completes són excessivament llargues. Una espera que alguns ciutadans hagin evidenciat en més d’una ocasió. D’altres, per la seva banda, admeten que la llarga espera és un sacrifici que paguen a gust davant la recompensa.

La segona evidència és que la plaça del Mercadal, els 28 de juny, queda petita davant l’allau de participació ciutadana. Enguany, i tenint en compte que la festivitat ha caigut també en vigília de cap de setmana, han estat centenars les persones de fora vila que s’han aproximat al Mercadal a veure i gaudir de Sant Pere.

Reviu el 28 de juny de Completes, a Canal Reus!

Fil de notícies

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS