Últimes notícies:

Els trams tranquils tornen per Sant Pere

per: Miquel Ferrer

La iniciativa, impulsada per l’associació Supera’t, busca reduir el soroll en certs trams per a persones amb hipersensibilitat sonora i trastorns de l’espectre autista

El soroll és un dels elements més característics de Sant Pere. Tot i la tradició, les tronades, la música i el xivarri del carrer no permeten gaudir a tothom, i enguany la festa major de Reus compta per segon any consecutiu amb els anomenats trams tranquils.

Aquests trams són espais adaptats sensorialment, perquè les persones amb hipersensibilitat sonora i trastorns de l’espectre autista, puguin gaudir del seguici en un espai on es redueixen els sons estridents.

Trams tranquils durant les cercaviles dels seguicis

Els trams estan situats al carrer de l’Hospital i al carrer de Sant Pere Apòstol durant els dies 27 i 29 de juny, i es troben senyalitzats per tal d’evitar que es faci ús de la pirotècnia i d’un volum excessivament alt. D’aquesta manera, tothom pot gaudir de la Festa Major sense haver de renunciar a sortir al carrer.

Segon any consecutiu dels trams tranquils

La iniciativa ha tingut una molt bona rebuda per part de la gent, que des d’aquest tram, poden gaudir d’una experiència similar però amb més espai i més tranquil·la. Una iniciativa en la qual Reus és pionera, i demanen que altres municipis la incorporin a les seves festes majors.

La col·laboració dels grups dels diferents elements festius és imprescindible, i tothom posa de la seva part per fer de Sant Pere una festa major més inclusiva i respectuosa.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS