Últimes notícies:

Més d’11.000 signatures per salvar la residència de l’ICASS

per: Paula Jansà

Després d’haver lliurat els documents a l’Ajuntament de Reus, esperen que es forci una audiència pública i es faci conèixer la situació a tota la ciutadania reusenca.

L’entorn de la residència de l’ICASS ha entregat avui les més d’11.000 signatures que han recollit per salvar la residència i evitar el seu tancament. Més concretament, han estat 11.263 signatures, cosa equivalent a un 10% de la població reusenca.

Després de mesos de reivindicacions i protestes aquest és un dels últims recursos que tenen per revertir la situació. D’aquesta manera es forçarà l’Ajuntament de Reus a dur a terme una audiència pública per a implicar tota la ciutadania. Un acte que, segons el reglament municipal, el consistori ha d’organitzar quan rep un volum de firmes equivalent o superior a l’1% de la població.

Des de l’entorn de l’ICASS assenyalen que haguessin preferit celebrar una consulta ciutadana per via d’un referèndum, però aquest tràmit requeria un període de temps més llarg, que no han tingut. Tot plegat, amb un objectiu principal: tenir un sistema públic de residència a Reus protegit, garantit i de qualitat.

Amb tot, ara demanen resposta a moltes preguntes que fins ara no n’han tingut, transparència i que se’ls faci arribat tota la documentació necessària, a banda d’un document que afirmi que l’equipament tornarà a ser una residència 100% pública.

Com ja els vam avançar des de Canal Reus, aquest passat divendres era l’últim dia que tenien les famílies per escollir residència. Moltes s’hi han negat i, per tant, se’ls destinarà automàticament a la residència la Mercè de Tarragona.

Nous rumors sobre el futur de la residència

L’entorn de la residència demana ara aquesta documentació de garantia ferma a la Generalitat, després que els hagin arribat sospites rumors sobre el futur de l’actual residència. Aquestes asseguren que l’equipament no albergaria una residència novament 100% pública, sinó que l’espai es destinaria a habitatges dotacionals per a persones grans.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS