Últimes notícies:

Reus desplega dues comunalitats urbanes

per: Mireia Jansà Mata

Fa dos anys es presentava la Comunalitat Reus Sud i ara, s’ha donat a conèixer El Rusc, una xarxa basada principalment en el suport mutu per a migrants, dones i també persones cuidadores

La ciutat de Reus està desplegant dues de les 25 Comunalitats urbanes que s’han constituït a tot Catalunya gràcies a les subvencions del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. El programa té l’objectiu de crear projectes econòmics que, des de l’autoorganització, puguin donar resposta a necessitats col·lectives i contribuir al desenvolupament local. En aquest sentit, Ara fa dos anys es presentava la Comunalitat Reus Sud i avui, s’ha donat a conèixer El Rusc, Una xarxa basada principalment en el suport mutu per a migrants, dones i també persones cuidadores. La iniciativa està impulsada per la cooperativa de cures les Abelles, Seniorlab, Calmécac i la Cooperativa Yólotl i amb la col·laboració d’altres col·lectius de la ciutat que, conjuntament consolidaran i ampliaran algunes de les xarxes de suport mutu que ja funcionen.

El Rusc se suma a l’altra Comunalitat Urbana de la ciutat, Reus Sud, que va néixer ara fa dos anys per impulsar iniciatives basades en la sobirania alimentària, energètica, residencial, cultural i cures comunitàries, tot plegat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar dels habitants d’aquesta zona de la ciutat.

Dues comunalitats urbanes a Reus

De fet, Reus és l’única ciutat de Catalunya que compta amb dos projectes de Comunalitat Urbana, uns projectes aprovats pel departament d’Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme de la Generalitat i que disposen d’una subvenció de 350.000 euros cadascun. D’aquesta manera, La regidoria d’Empresa, Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Reus actuarà com a facilitador dels projectes i per millorar la interacció conjunta entre les dues comunalitats. En aquest sentit, les dues Comunalitats es coordinaran en les seves accions per tal de portar a terme actuacions dins del seu territori, garantint que no es dupliquin, i treballar conjuntament en benefici de la ciutadania de Reus en conjunt.

AGENDA

RELACIONATS