Últimes notícies:

Maspujols, 16 anys a l’espera d’una nova escola

per: Paula Jansà

Des de l’escola de Maspujols esperen que la nova licitació aconsegueixi desencallar, per fi, un projecte que s’ha trobat molts impediments.

L’any 2008 es va reobrir, després de dinou anys sense centre educatiu, l’escola de Maspujols. En un primer moment, es va ubicar a l’avinguda del Poliesportiu, a tocar de la riera, perquè la previsió era que en aquest equipament, fet amb mòduls prefabricats, només hi passessin un parell o tres d’anys fins que es construís un edifici en condicions. Amb tot, la voluntat era respondre al previsible creixement que el municipi estava patint. Segons dades de l’IDESCAT, des del 2008 fins ara hi ha hagut més d’un centenar de naixements al poble i, per tant, un consegüent augment de nens i nenes en edat escolar.

El 2014 l’Ajuntament de Maspujols compra els terrenys

En el seu moment, l’Ajuntament de Maspujols va ser l’encarregat de comprar els terrenys on s’havia d’ubicar el nou equipament, en un solar entre el camí de les Borges i el de Rocabruna. Tot i que en un inici es pensaven que seria un procés ràpid, no va ser fins al 2014, 6 anys després, que van poder requalificar els terrenys de rústics a urbans perquè fossin edificables.

A partir d’aquí, el 2017 el Departament d’Educació de la Generalitat va veure que era imprescindible fer aquesta escola i es va comprometre a tirar endavant el projecte. En aquell moment, ja feia 9 anys que l’escola estava en marxa en mòduls prefabricats.

No va ser fins dos anys més tard, el març del 2019, que el llavors director territorial d’Educació al Camp de Tarragona, Jean-Marc Segarra, va realitzar a les instal·lacions de l’escola la presentació del projecte guanyador i, per tant, els plànols definitius del que seria el nou edifici de l’Escola Maspujols.

Les obres comencen l’octubre de 2021, però s’aturen el setembre de 2022

Amb l’esclat de la pandèmia l’any 2020 i les seves posteriors conseqüències, no va ser fins a l’octubre del 2021 quan comencen les obres per fer realitat el centre. El termini d’execució era de 18 mesos i, per tant, havien d’estar enllestides l’abril del 2023. Doncs bé, el setembre de 2022, quan s’havia alçat part de la primera planta i encara faltava la segona, l’empresa constructora va fer fallida i es van aturar les obres.

Un mes més tard, l’octubre del 2022 es va dur a terme una nova reunió amb els Serveis Territorials d’Educació, amb presència del Consell escolar, representants de l’AFA i direcció de l’escola per tal de buscar una solució viable per continuar amb el procés d’edificació del nou edifici. En aquesta trobada, es van posar sobre la taula tres opcions: que algú es fes càrrec del projecte a mitges, fer un nou contracte, o repetir la licitació. Finalment, la solució viable va ser repetir la licitació amb la previsió d’iniciar les obres el setembre del 2023.

Aquest passat mes de març s’ha tornat a obrir una nova licitació

Doncs bé, no ha estat fins a finals d’aquest passat mes de març que s’ha obert aquesta nova licitació. Enguany, fa 16 anys que Maspujols espera una escola que tingui les condicions i la ubicació idònies per poder acollir als gairebé 116 alumnes que té el centre.

Fil de notícies

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS