Últimes notícies:

Reprenen el projecte de la nova escola de Maspujols

per: Paula Jansà

L’empresa constructora de la nova escola de Maspujols va fer fallida fa un parell d’anys. Ara s’ha obert una nova licitació que els proporciona una mica d’esperança.

Mai han perdut la il·lusió de tenir la seva nova escola, però fa 16 anys que veuen com aquest projecte s’endarrereix any rere any. Aquesta és la realitat que ha patit l’entorn de l’escola de Maspujols des del 2008 quan es va recuperar el centre educatiu. Ara, però, tornen a veure llum al final del túnel.

Aquest passat mes de març s’ha obert una nova licitació perquè una nova empresa s’encarregui de continuar amb les obres que van quedar a mitges. Tot i que des de l’escola patien perquè ningú se’n volgués fer càrrec, el cert és que vuit empreses s’han presentat pel projecte interior del centre, i dues més per l’exterior.

Aquestes obres tenen un pressupost de 5 milions i mig d’euros i un termini d’execució de 14 mesos. Ara cal adjudicar els treballs a una d’aquestes empreses i formalitzar el contracte, i si tot va sobre el previst, les obres es tornaran a reiniciar el setembre d’aquest any o a principis de l’any vinent. Per tant, la nova escola no estaria operativa, com a mínim, fins a finals del 2025 o principis del 2026.

El nou equipament, ubicat a la part alta del poble i amb unes vistes espectaculars al mar i a la Mussara comptarà amb una planta baixa on s’ubicarà el gimnàs, que també servirà de sala d’actes amb escenari, vestidors i dos magatzems, i una primera planta on hi haurà les aules per cada nivell, aules complementàries, cuina in situ, menjador, sala de psicomotricitat, sala de mestres i despatxos, i una biblioteca.

Les condicions no són les òptimes

L’escola actual, havia de ser un equipament provisional de dos o tres anys quan es va recuperar el centre educatiu al municipi. És per això que ni ubicació ni condicions són les correctes. Estan ubicats a tocar de la riera, no tenen menjador ni tampoc espai suficient per acollir als seus 116 alumnes.

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS