El Centre de Lectura ha homenatjat el fundador de la UOC en un acte íntim i familiar aquest dilluns
El Centre de Lectura ha acollit aquest dilluns un homenatge a Gabriel Ferraté Pasqual, el qui va ser fundador de la Universitat Oberta de Catalunya. Nascut a Reus el 1932, Ferraté va ser un enginyer industrial que va sent un referent en diversos àmbits. Catedràtic de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, de jove ja muntava i desmuntava aparells.
Després de la seva mort aquest 2024, el Centre de Lectura ha agrupat tres dels seus coneguts per tal que expliquessin la seva figura des del vessant familiar, acadèmic i científic. Una xerrada plena de referències anecdòtiques que han escoltat, des de primera fila, els familiars de Ferraté.
El primer a parlar ha estat Ramon Gomis, que ha abordat l’entorn familiar que va ajudar a forjar la personalitat de Ferraté. Des dels seus orígens en el món del vi, l’exili i els seus estudis a l’estranger. Després ha parlat Jordi Amat, científic de l’àmbit de la robòtica, qui ha exposat la inquietud de Ferraté en diversos àmbits. Per acabar, Ernest Benach, qui va ser president del Parlament, ha exposat la seva relació amb Ferraté i les seves converses sense fi.
Ferraté és fill il·lustre de la ciutat i és reconegut internacionalment per la seva tasca com a fundador de la UOC però també en l’àmbit de l’enginyeria.