El nou pla Polígons10 buscarà impulsar les zones industrials de Reus

per: Miquel Ferrer

El pla d’acció buscarà impactar en les infraestructures, la sostenibilitat i la innovació dels deu polígons de la ciutat

L’Ajuntament de Reus ha anunciat un nou pla d’acció en col·laboració amb l’associació de polígons industrials de Reus, que simplificarà en només 10 els polígons de la ciutat. L’objectiu del pla és Impactar en les infraestructures, la sostenibilitat i la innovació dels deu polígons de la ciutat.

La mobilitat, un punt clau per fer créixer els polígons

Un dels apartats on se centrarà aquest pla de millores és la mobilitat. De moment, es contempla un pla d’asfalt per als carrers Recasens i Mercader i Ignasi Iglésias, que tindrà un pressupost de 300.000 euros, i que està previst que es comenci durant aquest pròxim semestre. En aquest sentit, l’arribada d’usuaris als polígons també és un dels punts que l’ajuntament vol millorar, i es contemplarà un augment de freqüències dels autobusos urbans a les zones industrials. Una mesura, de la que ja sestà fent una prova pilot al polígon AgroReus.

Polígons

Reorganitzar els carrers per millorar l’entrada als polígons

Entre altres mesures, també s’apostarà per la instal·lació de punts d’ús de la ganxeta i pàrquings dissuasius a les zones industrials. Amb tot, un aplec de mesures per millorar la convivència entre vehicles i usuaris. Una convivència que també es millorarà amb una reorganització de carrers i facilitar així l’entrada als polígons. En paraules del regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Reus, Josep Baiges: “Als polígons han de conviure tota mena de vehicles pesants amb turismes, i estem treballant amb guàrdia urbana per reorganitzar els carrers de l’entrada d’AgroReus, per facilitar aquesta circulació de manera àgil”.

Uns polígons més nets i sense amiant

Pel que fa a la sostenibilitat, el pla d’acció inclou una millora de la neteja de les zones industrials de Reus, amb un pla de neteja que tingui freqüències suficients per al manteniment de les zones, però sobretot s’incrementarà la recollida de fulles i la cura de les zones verdes que rodegen els polígons.
Una de les qüestions clau serà la retirada del fibrociment d’aquestes zones, un agent que pot ser cancerigen, i que l’ajuntament ara treballa per retirar. Aquesta mesura ve marcada per una directiva europea amb data límit per a 2032.

L’ajuntament impulsarà doncs una campanya d’informació per saber a quines subvencions es poden acollir els usuaris per retirar l’amiant, però també de conscienciació per evitar que es rebutgi de manera inadequada, i se sancionarà a aquelles persones i empreses que facin un ús incívic dels residus d’amiant.

De moment, les mesures s’aplicaran orientades a les zones industrials de la ciutat, però segons l’ajuntament, la intenció és que durant tota la legislatura aquests plans tinguin continuïtat en altres àmbits de la ciutat.

AGENDA

RELACIONATS