Últimes notícies:

L’Ajuntament obrirà finalment el carrer de Sant Gaietà, al barri del Carme de Reus

per: Marc Càmara

És una de les darreres reformes de l’àmbit que queden per impulsar

La setmana passada els explicàvem que el barri del Carme comptarà amb una reforma que ha de permetre esponjar tant la zona del carrer del Vent com també la del Vapor Vell. Doncs bé, Canal Reus també els pot explicar que, en el marc dels projectes de transformació d’aquesta zona, també es donarà continuïtat al carrer de Sant Gaietà.

Després de l’aprovació al plenari dels plans urbanístics que han de permetre la regeneració del barri del Carme, els veïns van demanar que no s’oblidés un altre projecte important per la zona: l’obertura del carrer de Sant Gaietà fins al carrer de Güell i Mercader. Es tracta d’una reivindicació històrica que ha de permetre la permeabilització amb un nou vial entre els carrers de Gornals i de Sant Lluís i que connectarà amb el Vapor Vell.

Fa anys que sobre el paper està prevista la continuació del carrer de Sant Gaietà, al bell mig del barri del Carme, fins a Güell i Mercader. Amb l’aposta decidia de l’Ajuntament de construir una plaça en aquesta zona, cantonada amb Gornals, els veïns han volgut tornar a posar el projecte sobre la taula. Un projecte que data d’abans de la llei de barris de la primera dècada dels 2000. L’objectiu és netejar el solar abandonat construint-hi una nova plaça i aprofitar l’avinentesa per connectar el Vapor Vell amb Güell i Mercader amb una nova via.

A la zona que caldrà obrir hi ha actualment un aparcament privat que donarà pas al carrer. El propietari privat tindrà dret per compensació a la construcció d’habitatges. Una altra part de la zona serà expropiada.

Amb aquesta obertura queda pràcticament enllestida la reforma anunciada fa anys al barri del Carme. Quedarà només la continuació del carrer de la Girada fins a la plaça de la Patacada, obrint les actuals dependències municipals amb una nova via.

AGENDA

RELACIONATS