Últimes notícies:

Primer pas ferm per soterrar les torres del Pinar

per: Paula Jansà

El Govern català ha donat llum verda a la subvenció per soterrar la línia d’alta tensió amb un import de 2,46 milions d’euros. Ara, s’ha de finalitzar el conveni amb Endesa perquè puguin començar els treballs que com a màxim, es poden allargar 5 anys

Fa més de 50 anys que els veïns del Pinar lluiten i es reivindiquen per una qüestió: que els soterrin la línia elèctrica d’alta tensió que travessa de punta a punta la seva urbanització. Un tema que implica la Generalitat, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Castellvell i Endesa. A finals de 2022 l’Ajuntament de Reus incorporava una partida de 425.000 euros per cofinançar les obres i, per la seva banda, Castellvell preveia una inversió de 130.000 als seus pressupostos. Només quedava que el Govern Català inclogués l’actuació al seu Pla d’Energia i la dotés del pressupost corresponent per al seu cofinançament.

Doncs bé, aquest moment ja ha arribat. La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia, l’ICAEN, ha aprovat una subvenció de 2,46 milions d’euros que permetrà soterrar els 1,43 quilòmetres de línia. Això vol dir que abans que acabi l’any esperen finalitzar el conveni amb Endesa i llavors iniciar els treballs.

Una reivindicació històrica

Des de l’Associació de veïns El Pinar es mostren contents, després d’una espera molt llarga, de veure llum al final del túnel.

Un cop s’hagin soterrat les torres i les obres es donin per acabades, amb un termini màxim de 5 anys, quedaran pendents els acabats de l’avinguda. Per aquesta tasca, l’Ajuntament de Reus contempla un petit projecte d’intervenció urbanística.

AGENDA

RELACIONATS