Últimes notícies:

El Pla Alfa tindrà un nou “nivell 4” per aquesta campanya forestal

per: Miquel Ferrer

El nou nivell servirà per donar una millor resposta a casos concrets i combatre un risc alt d’incendi marcat per la sequera

Una campanya extremadament complexa, però amb més mitjans i un nou Pla Alfa. Així es resumeix la Campanya Forestal 2024 que ha presentat el cos de Bombers,
el qual tindrà algunes novetats respecte a l’any passat. L’objectiu és poder donar resposta a possibles grans incendis, en un territori marcat per la falta d’aigua i amb una gran quantitat de massa forestal que provoca un constant risc alt de foc.

Un nou Pla Alfa per diversificar millor els casos

Dins de les novetats destaca la creació d’un nou Pla Alfa, que enguany comptarà amb un nivell més per diferenciar millor els casos.
Aquest nou nivell 4 del Pla Alfa inclourà les restriccions a massissos i termes municipals, que fins ara formaven part del tercer nivell. El nou nivell ha de servir perquè es pugui donar resposta a aquelles situacions que quedaven entre dos nivells i que ara es podran classificar correctament per fer-hi un tractament adequat.

També com a novetat, es reforçaran els cossos per donar resposta als incendis amb 29 operaris més al cos de bombers i 42 treballadors d’altres sectors de reforç.

Pla Alfa

El 2023, marcat per l’acció humana

La campanya de 2023 ha estat marcada per incendis la majoria provocats per l’acció humana. Com les causes més recurrents d’incendis destaquen les cremes agrícoles mal apagades o descontrolades, els accidents i les negligències.

Incendis forestals

AGENDA

RELACIONATS